a hét receptje

Ideje megismerkedni a bisztronómiával
Ami gasztró és francia, az már nem lehet rossz. A bisztrók egyedi ízei most már Magyarországon is, Kárai Dávid gasztroblogger stúdiójában.
  • 2022.06.08. 12:58
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen!
Hamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.
  • 2022.02.14. 15:37
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Felmérés a karácsonyi menüről: a húshoz jobban ragaszkodunk, mint a tejtermékekhez
Bár a hétköznapok során egyre inkább nyitunk a fenntartható élelmiszerek felé, mi történik, ha éppen az ünnepi asztalra kerülnének húsmentes fogások? A Rama friss online felmérése alapján a megkérdezettek több mint fele lecserélné a karácsonyi menü egy részét növényi alapúra, illetve készítene el egy hagyományos fogást vegán verzióban, ám az ünnepi ételek összetevői közül sokkal inkább a tejtermékeket váltanák ki, semmint a húsféléket. Az érdekes adatok mellé most izgalmas ünnepi recepteket is mutatunk.
  • 2021.12.20. 14:49
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Milyen uzsonnát csomagoljunk a gyerekeknek nyáron?
Legyen szó napköziről, kirándulásról vagy táborozásról, a gyerekek uzsonnájának megszervezése a nyári napokon még nehezebb kérdés, mint az iskolaidőszak alatt. Mit érdemes csomagolni, ami nem romlik meg azonnal a kánikulában, ráadásul még a legkisebbek is szívesen megeszik? A Rama szakértői segítenek, hogy mit tegyünk az uzsonnásdobozba a legmelegebb napokon.
  • 2021.06.29. 13:13
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Müzlikeksz recept
  • 2020.11.02. 10:28
  • nagyonsuti.hu
Fokhagymás, sonkás muffin
  • 2020.10.26. 15:22
  • nagyonsuti.hu
Így süssünk, főzzünk margarinnal
Milyen zsiradékot használjunk sütéshez? Kiválthatjuk a vajat margarinnal? Lehet egyáltalán margarinnal főzni, vagy csak szendvicskészítéshez javasolt?
  • 2020.09.24. 14:10
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A XIXO téli jegesteájával fehér lesz a karácsony
Beköszöntött a tél és vele a bekuckózós, teázós időszak. Ehhez a XIXO egy igazán különleges fehér teával lepi meg fogyasztóit a szezonban, amely kiváló választás lehet az ünnepekre, a téli napokra, hiszen ihatjuk hidegen és téli italként melegen is.

  • 2019.12.20. 07:00
  • Well PR Agency
A tökéletes téli ital titkai: teaízesítés mesterfokon
A tél közeledtével elérkezett a teázás időszaka is: a borongós, hűvös időben jól esik egy bögre meleg ital mellett beszélgetni, vagy belefeledkezni egy jó könyvbe.
  • 2019.12.16. 07:00
  • nogchi porter novelli
Szoky konyhája: diós-mákos beigli
Közeleg a karácsony, itt egy tökéletes beigli recept a hazi Youtube egyik legnépszerűbb szakácsától.
  • 2019.11.23. 07:00
  • Youtube - Szoky konyhája
1 2 3 4 5 ... »