Csokis muffin

Hozzávalók:

Tészta:

  • 120 g Rama sütőmargarin
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 270 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 1 kiskanál sütőpor

A tetejére:

  • 250 g mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 50 g kakaópor (opcionális)
  • 180 ml habtejszín

Elkészítés:

A puha Rama sütőmargarint keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Egyenként keverjük bele a tojásokat is. A kakaóporral és sütőporral átszitált lisztet 2-3 részletben, felváltva a tejjel keverjük hozzá, úgy, hogy a lisztet keverjük hozzá utoljára. Ne keverjük túl (sokáig) a tésztát. Ízlés szerint forgassunk bele magokat, mazsolát, esetleg csokidarabokat. Osszuk el a masszát a szilikon muffinformákban, kétharmadig töltve azokat. Süssük az airfryerben 170 fokon kb. 20-25 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. A tetejükre készíthetünk mascarponés vagy csokis-mascarponés tejszínhabot, amelyhez a mascarponét a porcukorral (és ízlés szerint a kakaóporral) keverjük simára egy habverővel. Öntsük bele a habtejszínt is, és keverjük addig, amíg habos állagot érünk el. Kanállal vagy habzsákból nyomva díszítsük vele a muffinok tetejét. Megszórhatjuk kakaóporral, színes cukorkákkal, vagy csokoládédarabokkal.

Legfrissebb