Hozzávalók:
Tészta:
- 120 g Rama sütőmargarin
- 250 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 270 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
A tetejére:
- 250 g mascarpone
- 4 evőkanál porcukor
- 50 g kakaópor (opcionális)
- 180 ml habtejszín
Elkészítés:
A puha Rama sütőmargarint keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Egyenként keverjük bele a tojásokat is. A kakaóporral és sütőporral átszitált lisztet 2-3 részletben, felváltva a tejjel keverjük hozzá, úgy, hogy a lisztet keverjük hozzá utoljára. Ne keverjük túl (sokáig) a tésztát. Ízlés szerint forgassunk bele magokat, mazsolát, esetleg csokidarabokat. Osszuk el a masszát a szilikon muffinformákban, kétharmadig töltve azokat. Süssük az airfryerben 170 fokon kb. 20-25 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. A tetejükre készíthetünk mascarponés vagy csokis-mascarponés tejszínhabot, amelyhez a mascarponét a porcukorral (és ízlés szerint a kakaóporral) keverjük simára egy habverővel. Öntsük bele a habtejszínt is, és keverjük addig, amíg habos állagot érünk el. Kanállal vagy habzsákból nyomva díszítsük vele a muffinok tetejét. Megszórhatjuk kakaóporral, színes cukorkákkal, vagy csokoládédarabokkal.