gastrovilág

Így étkezhetünk egészségesen akkor is, ha állandóan rohanunk
A rohanó hétköznapokban az egészséges táplálkozás könnyen háttérbe szorulhat, hiába fogadtuk meg az év elején, hogy jobban odafigyelünk az étkezéseinkre. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a tápanyagdús, változatos étrend kialakítása mindennapos főzéssel és bevásárlással, a konyhában töltött hosszú órákkal és nagy áldozatokkal jár – holott néhány egyszerű tippet betartva, az ételek tudatos tervezésével és tárolásával már sokat tehetünk az egészségünkért.
 • 2023.02.06. 16:14
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Sokat spórolhat, aki házi készítésű szendvicsre vált
Gyakorlatilag nincs olyan honfitársunk, aki ne fogyasztana több-kevesebb rendszerességgel szendvicset, de egy friss országos kutatás szerint az élelmiszerek nagymértékű drágulása láttán már sokan áttérnének a készen vásárolt verzióról az otthon elkészítettre. Érthető a váltási szándék, hiszen ezzel darabonként akár több száz forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, főleg akkor, ha például a vajhoz hasonlóan költséges összetevők helyett is megfelelő alternatívát találnak.
 • 2022.12.20. 14:50
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Superbrands Nagydíjban részesült a Pápai Hús
Fennállása óta először kapott Superbrands Nagydíjat a Pápai Hús Kft. A 109 éves múltú vállalat kiváló gyártási minőségével, innovatív fejlesztési hozzáállásának, reputációjának, goodwilljének, etikai megítélésének köszönhetően nyerte el az elismerést. Ez egyben azt is jelzi, hogy nem csak a hazai, de külpiacon is versenyképes teljesítményre képes az élelmiszeripari cég.
 • 2022.12.08. 14:47
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A Köles Nemzetközi Éve: Kiaknázni a kölesben rejlő potenciált az emberek és a környezet jóléte érdekében
Ahogy a globális élelmezési rendszereket egyre nagyobb kihívás elé állítja a növekvő világnépesség élelmezése, úgy értékelődik fel az ellenálló gabonafélék – mint a köles – termesztésének térnyerése, melyek olcsó és tápláló alternatívát jelentenek.
 • 2022.12.08. 14:44
 • FAO SAJTÓKÖZLEMÉNY
Legyen a dietetikai ellátás mindenki számára elérhető
Magyarország Kormánya elkötelezett a hazai családok egészségének, testi és lelki jólétének megőrzése, javítása iránt. Ennek jegyében üdvözli az Európai Dietetikusok Szövetsége által megfogalmazott „Budapest Nyilatkozatot”, és egyetért azon célkitűzéssel, hogy mindenki hozzáférhessen a számára megfelelő mennyiségű, jó minőségű és tápláló élelmiszerhez. Ezúton támogatását és elismerését fejezi ki a dietetikusok munkájához, amely nagy jelentőségű az egészséges táplálkozás oktatásában, valamint a szakszerűen véghez vitt táplálásterápiában” – jelentette ki Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár az Európai Dietetikus Szövetség hazánkban kiadott nyilatkozata kapcsán.
 • 2022.11.16. 15:00
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Mindenkinek joga, hogy megfelelő táplálékhoz és dietetikai ellátáshoz jusson
Budapesten tartotta éves közgyűlését az Európai Dietetikus Szövetség (The European Federation of the Associations of Dietitians – EFAD). A 27 európai tagállam dietetikusi szervezetét magában foglaló federáció ez alkalomból kiadta a Budapest Nyilatkozatot, amelyben leszögezték, hogy mindenkinek joga van a megfelelő táplálkozáshoz. A dietetikusok alapvető szerepét pedig abban látják, hogy e jog érvényesítésében szaktudásukkal támogassanak minden európai polgárt.
 • 2022.11.02. 19:09
 • Sajtóközlemény
Így vásárol élelmiszert a magyar fogyasztó: az ár a legfontosabb, a fenntarthatóság nem számít
Ár, íz, egészségesség – egy friss hazai kutatás szerint ezek a legfontosabb szempontok, amelyek meghatározzák a hazai fogyasztók élelmiszervásárlásait, miközben sem a hazai eredet, sem pedig a fenntarthatóság nem számít lényegesnek. Ez utóbbi azért is meglepő lehet, mert a megkérdezettek többsége tisztában van azzal, hogy a globális felmelegedésért felelős üvegházhatású gázok között jelentős szerepe van a szarvasmarha-tenyésztéshez, tejiparhoz köthető metánkibocsátásnak, márpedig ezt – tudatos élelmiszerfogyasztással – viszonylag egyszerűen lehetne mérsékelni. Ennek tudatosítására most új edukációs kampány is indul.
 • 2022.11.02. 19:03
 • Sajtóközlemény
Az élelmiszerpazarlás csökkentése könnyebb, mint gondolnánk
Étel. Megtermeljük, leraratjuk, feldolgozzuk, csomagoljuk, szállítjuk, szétosztjuk, adjuk-vesszük, elkészítjük, hogy aztán kidobjuk.
 • 2022.10.05. 14:52
 • FAO SAJTÓKÖZLEMÉNY
Így készíthetünk tökéletes kávét otthon is
Szeretjük az ízét, az illatát, az élénkítő hatását, a hangulatát – nem véletlenül övezi ekkora rajongás a kávét és a kávézás kultúráját. A tökéletes kávéházi ízeket azonban otthonunkban jellemzően nem tudjuk létrehozni – ez pedig nem csak a kávébab és a főzéshez használt eszköz típusán, de egészen meglepő tényezőkön is múlik. Tóth Máté, a KTRL pörkölő kávészakértője az Euronics felkérésére most elárulja, mi befolyásolja a kávé ízét és hogyan készíthetünk otthoni körülmények között is egy csészényi tökéletes élményt.
 • 2022.09.28. 15:51
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A lúdágazat kitörési pontja a termelői integráció
Szakmai konzultáció szükséges a magyar lúdágazat jövőjéről, meg kell tárgyalni azokat a lehetőségeket, kitörési pontokat, amelyek meghatározzák ezt az ágazatot 2023-tól 2030-ig, és amelyek mentén az ágazat minden szereplője sikeres lehet – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter a XXIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál szakmai napján.
 • 2022.09.13. 15:14
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
1 2 3 4 5 ... »