gastrovilág
Az élelmiszer értékes erőforrás, ne pazaroljuk el!
Az élelmiszer értékes erőforrás, amit nem szabad veszni hagyni, főleg, ha rászorulókhoz is eljuttathatjuk. Szeptember 29-én ünnepeltük Az élelmiszer-pazarlás elleni világnapot.
- 2024.10.03. 09:00
- sajtóanyag
A klasszikus bacon-tojás páros öt árnyalata
Lassan beköszönt az ősz, elindult az iskola, megint jönnek a rohanós reggelek és a „na de mi legyen vacsorára” visszatérő, kínzó kérdése. A klasszikus baconos
tojásrántotta reggelire és vacsorára is igazi jolly joker, hiszen könnyen és gyorsan elkészül, laktató és finom. Miután tojás és bacon általában minden háztartásban van, mentőötletnek sem utolsó, hiszen szinte mindenki szereti. Az egyik legjobb tulajdonsága pedig az, hogy számtalan módon variálható, amiből most öt változatot
ajánlunk!
tojásrántotta reggelire és vacsorára is igazi jolly joker, hiszen könnyen és gyorsan elkészül, laktató és finom. Miután tojás és bacon általában minden háztartásban van, mentőötletnek sem utolsó, hiszen szinte mindenki szereti. Az egyik legjobb tulajdonsága pedig az, hogy számtalan módon variálható, amiből most öt változatot
ajánlunk!
- 2024.10.03. 08:41
- sajtóanyag
Újabb lendület a magyar borászatban
Ahhoz, hogy a magyar borászat erősítse versenyképességét és a magyar bor elismertségét, mindig újabb és újabb fejlesztésekre, innovációra van szükség – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken, Pannonhalmán, a TóthBorbirtok új borászati feldolgozó üzemének átadásán.
- 2024.09.19. 08:53
- Agrárminisztérium
A szárazság miatt idén három héttel korábban kezdődött a szüret a Veszprémi Érseki Pincészet birtokain
Idén extrém hőhullámok nehezítették a munkát, de az aszályos időjárás ellenére jó termésre számít Benesch Antal főborász
- 2024.09.12. 13:06
- Veszprémi Érseki Pincészet sajtóanyag
Az élelmiszeripar jelenlegi helyzete és kilátásai
A hazai fogyasztók általánosan bíznak a hazai élelmiszeripari termékekben, melyeket jó minőségűnek tartanak - jelentett ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a 10. Agóra konferencián, Tatán, csütörtökön.
- 2024.09.05. 10:57
- Agrárminisztérium
A búza a teremtett világunk egyik csodája
A búza több, mint egy szántóföldi növény: évezredek óta a jövő és a megmaradás üzenetét hordozza – jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken, Csornán, a Magyarok Kenyere Program Győr-Moson-Sopron vármegyei búzagyűjtő napján és kenyérünnepén.
- 2024.08.28. 14:16
- sajtóközlemény
Öt most érő gyümölcs, amit érdemes baconbe tekerni
Az ellentétek vonzzák egymást – mondja a régi igazság, és így van ez a gasztronómiában is. Az édes-savanyú párosítására egy egész ázsiai konyhaművészet épül, de az édes-sós ízvilág sem ismeretlen, gondoljunk csak a sós karamell átütő sikerére, vagy arra a konyhai jótanácsra, hogy az édes ízt egy csipet só hozza ki a
legjobban. Érdemes tehát a szezonális gyümölcsöket egy kis baconnel megbolondítani, esetleg baconbe tekerve grillezni, mert elegáns, könnyed és látványos nyári fogásokat kapunk.
legjobban. Érdemes tehát a szezonális gyümölcsöket egy kis baconnel megbolondítani, esetleg baconbe tekerve grillezni, mert elegáns, könnyed és látványos nyári fogásokat kapunk.
- 2024.08.22. 08:59
- sajtóközlemény
Hogyan tegyük el a nyár ízeit télre?
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi vitamindús és zamatos gyümölcsnek, zöldségnek. Többféle módszerrel
tartósíthatjuk ezeket a szezonális finomságokat, ha később is szeretnénk élvezni az ízüket és a bennük található értékes tápanyagokat, vitaminokat. A különböző
módszereknek azonban más-más jellegzetességei vannak, és az sem mindegy, melyik, mennyire őrzi meg az eltett gyümölcs vagy zöldség eredeti tápértékét. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége a tartósítási eljárások bemutatásával segít az optimális választásban.
tartósíthatjuk ezeket a szezonális finomságokat, ha később is szeretnénk élvezni az ízüket és a bennük található értékes tápanyagokat, vitaminokat. A különböző
módszereknek azonban más-más jellegzetességei vannak, és az sem mindegy, melyik, mennyire őrzi meg az eltett gyümölcs vagy zöldség eredeti tápértékét. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége a tartósítási eljárások bemutatásával segít az optimális választásban.
- 2024.08.15. 09:05
- sajtóközlemény
Európai gomba, a rejtett gyöngyszem – Így bánj jól a gombával
Az Európai Gombatermesztők Szövetsége (European Mushroom Growers Group – GEPC) 2023-ban 3 éves, 5 millió eurós, az Európai Bizottság által társfinanszírozott kommunikációs kampányt indított a gombafogyasztás népszerűsítésére 9 európai országban, amelynek szlogenje: „Európai. gomba, a rejtett gyöngyszem”.
- 2024.08.15. 08:59
- sajtóközlemény
Idén is megválasztották az Év strandételét
Az Év strandétele idén a balatonlellei Mesés nyári káposzta, a legjobb strandbüfé étel az alsóörsi pisztácia pesztós lángos, az év stranddesszertje a gyümölcsös tarhonyapuding Zamárdiban, vega különdíjas a badacsonyörsi Patisszon kukoricahabbal és az év felfedezettje a Julcsi Kalácsoda Siófokról. A Balatoni Kör idén tizedszer hirdette meg Európa máig egyetlen strandétel versenyét. A rekordszámú (40) nevező közül kiválasztott díjazottokat a balatonvilágosi Lavender Teraszon
ma tartott eredményhirdetésen mutatták be.
ma tartott eredményhirdetésen mutatták be.
- 2024.08.02. 15:33
- sajtóközlemény
Legfrissebb
-
2024.10.03.Az élelmiszer értékes erőforrás, ne pazaroljuk el!
-
2024.10.03.A klasszikus bacon-tojás páros öt árnyalata