gastrovilág

Egyre több élelmiszert vásárolunk SZÉP kártyával
Áprilisban tovább növekedett az élelmiszerboltokban a K&H SZÉP kártya használat: a költések közel harmadát itt használták fel. A lehetőség továbbra is adott, ugyanis július 1-jéig meghosszabbították a rendelkezést, miszerint élelmiszerüzletekben is felhasználható a juttatás. A boltok is nyitottak az új fizetési eszközre, csak az elmúlt négy hónapban közel 5000 új kereskedővel bővült a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma.
  • 2022.05.10. 14:26
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A cél az élelmezésbiztonság és a fenntartható fejlődés a válságok és kihívások ellenére
Az elmúlt két év felforgatta életünk minden területét. Szerencsére, a tudomány segített jobban megérteni és szembeszállni a COVID-19 jelentette kihívásokkal. Eközben megtapasztaltuk, hogy a pandémiára miként reagált a termelés, a kereskedelem, a szállítmányozás és a fogyasztás – beleértve az élelmiszereket és más mezőgazdasági termékeket.
  • 2022.05.10. 13:43
  • FAO SAJTÓKÖZLEMÉNY
Az egészséges táplálkozás elképzelhetetlen napi gyümölcsfogyasztás nélkül
A kertészeti ágazatot érintő üzemkorszerűsítési eredményekről, valamint a támogatási és fejlesztési lehetőségekről tartott előadást Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.
  • 2022.04.04. 14:12
  • Sajtóközlemény
Egész évben görögdinnye!
Így márciusban, a tavaszi fáradtság idején már szó szerint ki vagyunk éhezve a melegre, napsütésre, egyszóval a nyárra. És ha nyár, akkor görögdinnye. Nem csoda, hogy ez a magyarok egyik kedvenc gyümölcse, melynek íze azonnal elröpít minket a legmelegebb évszakba. Azt már sokan és sok helyen leírták, hogy miért egészséges a görögdinnye, hiszen nagyon jól oltja a szomjat, víz helyett az egyik legjobb hidratáló táplálék, tele van értékes tápanyaggal és még a szívünket is védi. Ezért addig is, amíg újra beleharaphatunk a lédús gyümölcsbe, összegyűjtöttünk néhány érdekességet a görögdinnyéről.
  • 2022.04.04. 14:09
  • Sajtóközlemény
Hatalmasat lépett előre a magyar pálinkakultúra
A magyar pálinkakultúrát, valamint a kisüzemi sörfőzdék tevékenységét méltatta Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás csütörtöki napján.
  • 2022.03.30. 12:22
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék
A nyúlágazat sikerrel szerepelt az állattenyésztési ágazatok fejlesztésére szóló pályázaton és az élelmiszer feldolgozási területen is félmilliárd forint értékben valósul meg fejlesztés - hangsúlyozta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.
  • 2022.03.23. 14:58
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Táplálkozás és Hidratáció Hete március 14-20.
Hétfőn kezdődött a Táplálkozás és Hidratáció Hete. A nemzetközi kezdeményezést immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a világban, aminek hazánkban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége a házigazdája. Az esemény célja a megfelelő táplálkozás és folyadékfogyasztás népszerűsítése nem csak a lakosság körében egészségmegőrző jelleggel, hanem az egészségügyben és a szociális ellátásban is. Ezen a héten napi rendszerességgel jelentkezik Facebook oldalán a szakmai szövetség, ahol egy-egy kulcsfontosságú témát érint röviden.
  • 2022.03.17. 13:15
  • MDOSZ sajtóközlemény
Rizsalapú gyümölcsital formálhatja át az étkezést
A K&H minden évben díjazza az RTL Klub Cápák között című műsorának azt a vállalkozását, amely innovatív és az idei évtől új kiválasztási szempontként, fenntartható megoldást kínál sokakat érintő, hétköznapi problémákra. A különdíj legújabb győztese a Ricely, egy a hazai piacon egyedülálló rizsalapú gyümölcsital, ami újraértelmezheti az étkezés fogalmát.
  • 2022.03.11. 15:09
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Bocuse d'Or Europe - Tizennyolc ország indul a budapesti kontinensdöntőn
Oroszország visszalépésével tizennyolc nemzet - köztük Magyarország - csapatai vesznek részt a világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén, amelyet március 23-24-én rendeznek meg a Hungexpón, a Sirha Budapest szakvásár keretein belül.
  • 2022.03.03. 14:37
  • MTI
Elindult az asztalfoglalás a tavaszi Étterem Hétre
Szerdán elindult az asztalfoglalás a tavaszi Étterem Hétre; a március 17. és március 27. között megrendezendő, 11 napos esemény keretében ezúttal is fix áron kínálja 3 fogásos menüsorát több mint 100 magyarországi étterem
  • 2022.03.03. 14:32
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb