gastrovilág

Vegán termékekkel nyerte el az Inno d’Ort a Pápai Hús
Elnyerte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat vegán termékcsaládjával a Pápai Hús. A cég a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán gyártásba, és sorozatban fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit.
 • 2021.04.30. 11:25
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Itt a tavasz: erre 6 veszélyforrásra érdemes figyelni a grillszezonban
Sokak számára a grillezés egy időjárástól független hobbi, azonban a legtöbben mégis inkább kellemes napsütéses időben és tavasztól őszig gyújtják be a lángokat. Egy azonban közös: nagyszerű élmény a grillezés/barbecuezás, szuper szaftos ételek, sült zöldségek készülnek, miközben hideg a sör és jól érzi magát a család és a társaság. Nem árt azonban vigyázni és óvatosnak lenni, megtenni néhány egyszerű lépést a balesetek és kórház/orvosok elkerülésének érdekében. Szabó Gábor - Okosgrill.hu pellet grill szakértő - ezért a 6 leggyakoribb veszélyre hívja fel a figyelmünket és int óvatosságra.
 • 2021.04.26. 14:40
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Ismert eredetű, természetesen tiszta, harmonikus ízvilágú, kiegyensúlyozott textúrájú, frissítő – ezek a jó ásványvíz ismérvei
Gyakran a legalapvetőbb és legfontosabb dolgokra jut a legkevesebb figyelem. Még akkor is, ha a közérzetünkhöz, hangulatunkhoz, belső harmóniánk megteremtéséhez, illetve megőrzéséhez szükség lenne rá… Ilyen lehet a víz is, amit iszunk. Pedig a víz* nem más, mint a legjobb természetes orvosság, hiszen ez az egyetlen ital, amelyre folyamatosan szükségünk van, és testünk 70%-át alkotja. Egyértelmű, hogy számít, milyet és mennyit viszünk be belőle a szervezetünkbe. Ezekben segít a Naturaqua felkérésére Fabók Mihály sommelier, aki arra is ad tanácsot, hogyan érdemes vizet kóstolni és mihez milyen víz illik.
 • 2021.04.20. 13:57
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Tévhitek a margarinokról – ezeknek még mindig sokan bedőlnek
Öregíti a bőrt és ártalmas a szívre a margarin, mert hidrogénezéssel készül és tele van transzzsírsavakkal? Vagy valójában nem is élelmiszer, hanem műanyag, hiszen csupán egyetlen molekula választja el a plasztiktól? Bár Magyarországon közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, rendszeresen felbukkannak az ezekkel a termékekkel kapcsolatos városi legendák és tévhitek. Most összeszedtük azokat a fontos tényeket – köztük azt a friss, idén áprilistól élő uniós szabályozást –, amelyről talán még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak.
 • 2021.04.20. 13:50
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Használd a fúzió erejét, és alkoss közösen Mautner Zsófival, Tomcsányi Dórival és Rúzsa Magdival!
Tudod, mi a közös Mautner Zsófiban, Tomcsányi Dóriban és Rúzsa Magdiban? Bár az egyikük gasztronómiai szakértő, a másik divattervező, a harmadik énekesnő, mindhárman abban találták meg a szenvedélyüket, hogy művészi formában fejezzék ki önmagukat. Áprilisi múzsájuk pedig nem más, mint a FUZETEA, amely őket és közönségüket most közös alkotásra kéri. A jegestea most induló, „A fúzió ereje” kezdeményezésében arra motivál mindenkit, hogy a fenti három kreátorral közösen tapasztalja meg az alkotás élményét és az abban rejlő összefonódásokat.
 • 2021.04.16. 13:12
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Hogyan jussuk el a böjttől a húsvéti sonkáig?
A böjtölésnek többféle fajtája és célja van. A vallási böjtöket meggyőződésből, meghatározott időben, meghatározott időtartamig, szigorú vagy lazább előírások szerint végzik a hívők már hosszú évszázadok óta, így a böjtre vonatkozó előírások pontosan ismertek és általában mentesek a káros túlzásoktól. A gyakran extrém fogyókúrára vagy méregtelenítésre használt böjtöket azonban már nem javasolják a szakemberek. A böjt ugyanis nem "méregtelenítés", ahogyan sokan nevezik, hanem a szervezet tehermentesítése, az emésztőrendszer kímélése és a salakanyagok gyorsabb kiürülésének elősegítése. Arról viszonylag sok szó esik, hogy fel kell rá készülni, arról viszont kevesebb, hogy hogyan kell a böjtölést abbahagyni, különösen, ha az olyan nagy ünnepbe torkollik, mint a húsvét. Ehhez ad hasznos táplálkozási tanácsokat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége:
 • 2021.04.06. 13:20
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Élesztőből lisztet a rászorulóknak
Egy hónapig a saját vásárlásunkkal a rászorulóknak is beszerezhetjük a sütéshez szükséges élesztőt és lisztet. A Budafoki élesztőt gyártó cég akciójában a megvett termékkel azonos értékű adománnyal segíthetjük a nélkülözőket az Élelmiszerbankon keresztül.
 • 2021.04.06. 13:15
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Az élelmezési rendszerek felelnek a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás több mint harmadáért
A világ élelmiszer-ellátási rendszerei felelősek az emberek okozta üvegházhatásúgáz-kibocsátás több mint harmadáért – állítja egy a Nature Food magazinban megjelent úttörő tanulmány.
 • 2021.03.25. 11:41
 • FAO SAJTÓKÖZLEMÉNY
Idén így készüljünk a húsvétra!
Bár a nagy rokonlátogatásokról idén is le kell mondanunk, ettől még nem kell elfeledkeznünk az ünnepi hangulatról. Egy kis szervezéssel most is készíthetünk izgalmas húsvéti fogásokat, ráadásul mindebbe az egész családot is bevonhatjuk. A Rama szakértői megosztottak néhány praktikus tippet arról, hogyan készülődjünk és táplálkozzunk kiegyensúlyozottan ebben a különleges időszakban.
 • 2021.03.25. 11:37
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Highlights of Hungary: A Felelős Gasztrohős kapta a KPMG fenntarthatósági különdíját
2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG. Az együttműködés mögött az egyének, civilek és a küldetésvezérelt vállalatok közötti értékközösség húzódik. A Highlights of Hungary nagykövetei, a jelöltek, a szavazók és a KPMG is ugyanarra mondanak igent: a párbeszédre, egymás ötletének elismerésére és a különböző területeket összekapcsoló közösségekre.
 • 2021.03.01. 15:23
1 2 3 4 5 ... »