gastrovilág

Egyre hosszabb lesz a dinnyeszezon
A kiskereskedelemben egyre jobban kitolódik a dinnyeszezon – mondják az Auchan szakértői. Április elejétől szeptember végéig tartanak dinnyét az áruházak. Eleinte Afrikából érkezik az áru, majd a mediterrán országokból szerzik be a közkedvelt gyümölcsöt. A hazai dinnye június végén került a polcokra, először a sárgadinnye, július elejétől pedig már magyar görögdinnyével várják a vásárlókat. Az idei szezon egyébként a meleg időnek köszönhetően előbb elkezdődött, az pedig már a termelőkkel történő tudatos együttműködésnek köszönhető, hogy későn érő fajtákat is termesztenek, valamint régiós eltérések is vannak az érési időben, amivel szeptember végéig kitolható az idény.
 • 2024.07.10. 15:02
 • sajtóközlemény
Hosszú kajszibarack szezonra számíthatunk
Kiváló termésre, a tavalyi duplájára és hosszú szezonra is számíthatnak idén a kajszibarack termesztők - közölte közösségi oldalán az agrárminiszter. Nagy István kiemelte, a kajszibarack, mint kultúrnövény nemcsak gazdasági szempontból fontos, hanem táplálkozástani értékei és gazdasági potenciálja miatt is kiemelt figyelmet érdemel.
 • 2024.07.10. 14:57
 • Agrárminisztérium
Balaton Wine & Gourmet: 3 napos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6-7-8. között rendezik Veszprémben. Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják az érdeklődőket az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén.
 • 2024.06.27. 08:59
 • sajtóközlemény
BalatonBor – a szerelemgyerek
Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor. 2024. június 16-án a tihanyi Balaton Piknik keretén belül tartotta a Balatoni Kör a BalatonBor, Hegybor premier rendezvényét.
 • 2024.06.20. 11:29
 • sajtóközlemény
Már lehet jelentkezni a 2024 Év Strandétele versenyre
Idén tizedszer hirdeti meg a Balatoni KÖR Európa első és máig egyetlen strandétel versenyét, az Év Strandétele versenyt, ami nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztro kínálata.
 • 2024.06.11. 09:06
 • sajtóközlemény
Rekordokat döntött a GROW Balaton
Minden korábbi várakozást meghaladva, 7 ország 349 bora érkezett be a GROW du Monde versenyre, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg, az idei évben Magyarország lehetett a házigazda. A Balaton Borrégió szervezésében minden balatoni borvidék bemutatkozhatott a 10 országból érkező zsűritagoknak, akik között több Master of Wine és Master Sommelier is volt. A Balatonfüreden megrendezett díjátadó ünnepségen május 31-én 5 trófeát adtak át a kategóriagyőzteseknek, ezen felül 17 platina, 82 arany-, 92 ezüst- és 82 bronzérem is gazdára talált.
 • 2024.06.05. 14:31
 • sajtóközlemény
Sörakadémia nyílik a bor fővárosában, Balatonfüreden
Közkívánatra már nemcsak Zamárdiban, hanem a bor fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet, ahol a környék sörfőzdéi mutatkoznak be kézműves termékeikkel. A sörmesterek továbbképzést is tartanak azoknak, akik „beiratkoznak” a sörakadémiára.
 • 2024.05.29. 14:46
 • sajtóközlemény
Pizzafesztivál és Kő-Papír Olló Magyar Bajnokság a Food Truck Show-n!
Minden évben újabb büfékocsikkal és ételekkel bővül a Food Truck Show kínálata, akik az idei első rendezvényen, a Kincsem Parkban debütálnak május 3 és 5 között. Kóstolhatnak a vendégek balkán plejskavica és kézműves hamburger fúziót, naan lepénnyel kínált bárányragut, philadelphiai steak-et vagy Japán curry ízesítésű tésztát is. Az ingyenes Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show különlegessége, hogy pizza fesztivált is szerveznek a helyszínen, Kovács Lázár vezetésével. Sőt az idei Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságot is itt tartják.
 • 2024.04.26. 15:19
 • sajtóközlemény
Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket
Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. között ismét lehetőség lesz megkóstolni a közönségkedvenc menüsorokat fix menüárakon.
 • 2024.04.12. 09:54
 • MTI
Unalmas a húsvéti menü? Tippek a megújuláshoz
Szinte minden évben előkerülnek a klasszikusok: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon. Érdemes figyelembe venni azonban, hogy ezek kivétel nélkül megterhelik az emésztésünket. Bár az ünnepi szezon hagyományosan nem az újításról szól, ha nyitottak vagyunk, akár új kedvenceket is avathatunk. Így a bevált receptek mellé egy-egy újdonság is az asztalra kerülhet, amelyet akár azok is fogyaszthatnak, akik valamilyen allergiával, ételérzékenységgel küzdenek. A Rama hasznos, az egészséget, a változatosságot és a hagyományokat egyszerre szem előtt tartó tippeket gyűjtött össze az idei húsvétra.
 • 2024.03.22. 14:56
 • sajtóközlemény
1 2 3 4 5 ... »