gastrovilág

Gesztenyés-sárgabarackos csokoládés sütemény lett Budapest desszertje
A Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét választottak idén Budapest desszertjének, amelyet először az október 11-én, pénteken kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatnak meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt.
  • 2024.10.10. 10:31
  • MTI
A sikeres mezőgazdaság alapja a fenntartható élelmiszeripar
Magyarországon a mezőgazdaságnak mindig is erős kultúrája volt, mára pedig azok tudnak sikeres mezőgazdasági országok lenni, ahol sikeres az élelmiszeripar is – mondta Nobilis Márton a Clever Food kiállítás megnyitóján szerdán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
  • 2024.10.10. 09:36
  • Agrárminisztérium
Az élelmiszer értékes erőforrás, ne pazaroljuk el!
Az élelmiszer értékes erőforrás, amit nem szabad veszni hagyni, főleg, ha rászorulókhoz is eljuttathatjuk. Szeptember 29-én ünnepeltük Az élelmiszer-pazarlás elleni világnapot.
  • 2024.10.03. 09:00
  • sajtóanyag
A klasszikus bacon-tojás páros öt árnyalata
Lassan beköszönt az ősz, elindult az iskola, megint jönnek a rohanós reggelek és a „na de mi legyen vacsorára” visszatérő, kínzó kérdése. A klasszikus baconos
tojásrántotta reggelire és vacsorára is igazi jolly joker, hiszen könnyen és gyorsan elkészül, laktató és finom. Miután tojás és bacon általában minden háztartásban van, mentőötletnek sem utolsó, hiszen szinte mindenki szereti. Az egyik legjobb tulajdonsága pedig az, hogy számtalan módon variálható, amiből most öt változatot
ajánlunk!
  • 2024.10.03. 08:41
  • sajtóanyag
Újabb lendület a magyar borászatban
Ahhoz, hogy a magyar borászat erősítse versenyképességét és a magyar bor elismertségét, mindig újabb és újabb fejlesztésekre, innovációra van szükség – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken, Pannonhalmán, a TóthBorbirtok új borászati feldolgozó üzemének átadásán.
  • 2024.09.19. 08:53
  • Agrárminisztérium
A szárazság miatt idén három héttel korábban kezdődött a szüret a Veszprémi Érseki Pincészet birtokain
Idén extrém hőhullámok nehezítették a munkát, de az aszályos időjárás ellenére jó termésre számít Benesch Antal főborász
  • 2024.09.12. 13:06
  • Veszprémi Érseki Pincészet sajtóanyag
Az élelmiszeripar jelenlegi helyzete és kilátásai
A hazai fogyasztók általánosan bíznak a hazai élelmiszeripari termékekben, melyeket jó minőségűnek tartanak - jelentett ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a 10. Agóra konferencián, Tatán, csütörtökön.
  • 2024.09.05. 10:57
  • Agrárminisztérium
A búza a teremtett világunk egyik csodája
A búza több, mint egy szántóföldi növény: évezredek óta a jövő és a megmaradás üzenetét hordozza – jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken, Csornán, a Magyarok Kenyere Program Győr-Moson-Sopron vármegyei búzagyűjtő napján és kenyérünnepén.
  • 2024.08.28. 14:16
  • sajtóközlemény
Öt most érő gyümölcs, amit érdemes baconbe tekerni
Az ellentétek vonzzák egymást – mondja a régi igazság, és így van ez a gasztronómiában is. Az édes-savanyú párosítására egy egész ázsiai konyhaművészet épül, de az édes-sós ízvilág sem ismeretlen, gondoljunk csak a sós karamell átütő sikerére, vagy arra a konyhai jótanácsra, hogy az édes ízt egy csipet só hozza ki a
legjobban. Érdemes tehát a szezonális gyümölcsöket egy kis baconnel megbolondítani, esetleg baconbe tekerve grillezni, mert elegáns, könnyed és látványos nyári fogásokat kapunk.
  • 2024.08.22. 08:59
  • sajtóközlemény
Hogyan tegyük el a nyár ízeit télre?
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi vitamindús és zamatos gyümölcsnek, zöldségnek. Többféle módszerrel
tartósíthatjuk ezeket a szezonális finomságokat, ha később is szeretnénk élvezni az ízüket és a bennük található értékes tápanyagokat, vitaminokat. A különböző
módszereknek azonban más-más jellegzetességei vannak, és az sem mindegy, melyik, mennyire őrzi meg az eltett gyümölcs vagy zöldség eredeti tápértékét. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége a tartósítási eljárások bemutatásával segít az optimális választásban.
  • 2024.08.15. 09:05
  • sajtóközlemény
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb