gastrovilág

A lúdágazat kitörési pontja a termelői integráció
Szakmai konzultáció szükséges a magyar lúdágazat jövőjéről, meg kell tárgyalni azokat a lehetőségeket, kitörési pontokat, amelyek meghatározzák ezt az ágazatot 2023-tól 2030-ig, és amelyek mentén az ágazat minden szereplője sikeres lehet – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter a XXIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál szakmai napján.
  • 2022.09.13. 15:14
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Balaton Wine&Gourmet: grandiózus gasztro ünnep Veszprémben
Szeptember 29. – október 2. között rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legnagyobb szabású gasztronómiai eseményeként a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozatot. A Veszprémvölgy egyedülálló környezetében négy napon át tartó a minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A közönségprogramok mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két vendégország, Japán és Spanyolország kulináris különlegességei várják az idelátogatókat.
  • 2022.08.30. 14:29
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Berobbant a Brancson a Birsbirtok gyümölcsfa-bérlő projektje, a legsikeresebb sztorik között a birsfa-örökbefogadó kampány!
Azonnal sikersztori lett a Brancson a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként meghirdetett birsfa-örökbefogadó program. Tolna megye legnagyobb birsültetvénye, a Birsbirtok úttörőként állt elő gyümölcsfabérlő kezdeményezésével, amely hiánypótló lehet azok számára, akiknek nem lehet saját kertje, mégis megbízható, ismert, fenntartható forrásból szeretnének jóval kedvezőbb áron egészséges élelmiszerhez jutni az őszi befőzések idejére. A pillanatok alatt elért 60 előfizető októberben már legalább 3 tonna termést fog hazavinni a Birsbirtokról.
  • 2022.08.24. 14:42
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Országos kutatás: meglepő dolgokat tudnak rosszul a margarinokról a magyar fogyasztók
Magyarországon régóta közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, ám még mindig számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket. Most egy, a Rama megbízásából készült országos kutatás részeként mérték fel, hogy mennyire tájékozottak a hazai fogyasztók, vagyis hányan hiszik például azt, hogy a margarin hidrogénezéssel készülő műétel, ami ráadásul tele van transzzsírokkal, vagy hányan tudják, hogy valójában egy növényi alapú, természetes olajokból készülő élelmiszerről van szó.
  • 2022.07.26. 12:47
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Balatoni platinaérem is született a világ egyik legtekintélyesebb borversenyén
A világ egyik legtekintélyesebb borversenyén olaszrizling fajtaborként először nyert platina elismerést a Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje. A Londonban megrendezett 19. Decanter World Wine Awards-ra idén 54 országból több mint 18 ezer tételt neveztek a borászatok. A 100 pontos zsűrizés során a 250 fős borszakértő bírálóbizottság kizárólag 95 pont felett adott aranyérmet, míg platinadíjjal az aranyérmeket újrakóstolva jutalmazták a legkiválóbb nevezőket. A platinaérmesek közé a balatonfüredi organikus borokat készítő Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje is bekerült, ami a teljes magyar borkultúra számára is hatalmas sikert jelent.
  • 2022.06.17. 14:59
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Mi az? Finom, hűsít, saját világnapja van, és hazánkban fejenként egy év alatt 9 litert iszunk belőle. A jegestea.
A tea a víz után a Föld második legkedveltebb itala, melyet a nyári hónapokban inkább hűsítő verziójában, jegesteaként fogyasztunk. A finom szénsavmentes frissítőből világszerte évente több mint 45 milliárd liter fogy, ezért talán nem meglelő, hogy saját világnapot kapott, melyet június 10-én ünnepelünk.
  • 2022.06.17. 14:21
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Remekeltek a magyar pezsgők a 2022-es Decanter World Wine Awards-on
dén 19. alkalommal rendezték meg a Decanter World Wine Awards-ot, a világ legnagyobb borversenyén négy platina mellett kilenc magyar tétel kapott aranyérmet, kiemelkedve a nemzetközi mezőnyből. Külön büszkeség, hogy a világ legbefolyásosabb bor- és pezsgő-megmérettetésén a somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgője és Brut Classic pezsgője is egy-egy aranyérmet hozott el.
  • 2022.06.08. 12:44
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Egyre több élelmiszert vásárolunk SZÉP kártyával
Áprilisban tovább növekedett az élelmiszerboltokban a K&H SZÉP kártya használat: a költések közel harmadát itt használták fel. A lehetőség továbbra is adott, ugyanis július 1-jéig meghosszabbították a rendelkezést, miszerint élelmiszerüzletekben is felhasználható a juttatás. A boltok is nyitottak az új fizetési eszközre, csak az elmúlt négy hónapban közel 5000 új kereskedővel bővült a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma.
  • 2022.05.10. 14:26
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A cél az élelmezésbiztonság és a fenntartható fejlődés a válságok és kihívások ellenére
Az elmúlt két év felforgatta életünk minden területét. Szerencsére, a tudomány segített jobban megérteni és szembeszállni a COVID-19 jelentette kihívásokkal. Eközben megtapasztaltuk, hogy a pandémiára miként reagált a termelés, a kereskedelem, a szállítmányozás és a fogyasztás – beleértve az élelmiszereket és más mezőgazdasági termékeket.
  • 2022.05.10. 13:43
  • FAO SAJTÓKÖZLEMÉNY
Az egészséges táplálkozás elképzelhetetlen napi gyümölcsfogyasztás nélkül
A kertészeti ágazatot érintő üzemkorszerűsítési eredményekről, valamint a támogatási és fejlesztési lehetőségekről tartott előadást Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.
  • 2022.04.04. 14:12
  • Sajtóközlemény
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb