trendek

Egyre hosszabb lesz a dinnyeszezon
A kiskereskedelemben egyre jobban kitolódik a dinnyeszezon – mondják az Auchan szakértői. Április elejétől szeptember végéig tartanak dinnyét az áruházak. Eleinte Afrikából érkezik az áru, majd a mediterrán országokból szerzik be a közkedvelt gyümölcsöt. A hazai dinnye június végén került a polcokra, először a sárgadinnye, július elejétől pedig már magyar görögdinnyével várják a vásárlókat. Az idei szezon egyébként a meleg időnek köszönhetően előbb elkezdődött, az pedig már a termelőkkel történő tudatos együttműködésnek köszönhető, hogy későn érő fajtákat is termesztenek, valamint régiós eltérések is vannak az érési időben, amivel szeptember végéig kitolható az idény.
 • 2024.07.10. 15:02
 • sajtóközlemény
Menő szendvics-alternatívák, amelyek jól bírják a meleget
Ki ne evett volna már kínkeservvel szottyadt, a szalámiból kiolvadt zsírtól csöpögő, fonnyadt salátalevelekkel megküldött szendvicset, de a megbarnult szélű májkrémes, a paprika ízét átvett sajtos változat sem gusztusosabb. A másnapra maradt, átázott szalvétájú elemózsia pedig egyenesen kockázatos is lehet, ha például könnyen romló felvágottakból készült. Az egy- vagy többnapos kirándulásoknál igenis elsődleges az étel tartóssága, és nem csak élelmiszerbiztonsági szempontból. Azt sem árt figyelembe venni, hogy mennyire marad étvágygerjesztő. Tartósítani többféleképpen lehet: sütéssel, főzéssel, pirítással vagy füstöléssel. Most három olyan ételtípust ajánlunk, ami jól variálható, könnyen csomagolható és egyszerűen fogyasztható, tartósság és ízélmény szempontjából pedig bátran felveszi a versenyt bármelyik szendviccsel.
 • 2024.05.23. 14:31
 • sajtóközlemény
A legtöbben a reggeli kávé alkalmával fogyasztják a növényi alapú italokat
A Danone Magyarország 2024-ben ismét részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, mely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel, illetve azt, hogy milyen a kapcsolatuk a növényi étrendekkel, és mely termékeket helyettesítik leggyakrabban nem állati eredetű összetevőkkel.
 • 2024.05.17. 15:07
 • sajtóközlemény
Ettől te is bepistulsz! - Idén még csípősebb a McDonald’s és az Erős Pista kollab
A tavalyi nagy sikert követően új Erős Pistás szendvicsekkel várja vendégeit a hazai McDonald’s. A fogyasztók visszajelzéseit meghallgatva azonban, idén az eddiginél még „pistásabb” formában érkeznek a burgerek.
 • 2024.04.20. 15:19
 • sajtóközlemény
Készül az Ország Söre, jön az Országos Csapfoglalás!
Ma rajtolt el az az országos online szavazás, ahol a sörrajongók eldönthetik, hogy milyen, teljesen egyedi és újonnan megalkotott recept alapján készüljön el az Ország Söre, illetve arra is voksolhatnak, hogy melyik kézműves főzde viselje az Ország Kisüzemi Főzdéje címet. Az idei verseny újdonsága az Országos Csapfoglalás: a legtöbb szavazatot kapott recept alapján lefőzött Ország Söre egyszerre, egy időben debütál majd több budapesti sörözőben és hazánk nagyobb városaiban.
 • 2024.04.05. 15:19
 • sajtóközlemény
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének állásfoglalása az időszakos böjtről
Napjainkban közkedvelt téma a böjtölés és annak egyik fajtája, az időszakos böjt. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége állásfoglalásában a gyakorlatban dolgozó dietetikusok szemszögéből vizsgálta meg a kérdést. Fókuszban a testtömegcsökkentés, illetve a gyakori krónikus nem fertőző betegségek, mint a kardiovaszkuláris betegségek, a cukorbetegség, a daganatos betegségek álltak. Állásfoglalásukat az elmúlt 5 évben megjelenő humán klinikai vizsgálatok és tudományos eredmények alapján alakították ki. Mindenekelőtt azonban azt hangsúlyozzák, hogy az időszakos böjtök hosszú távú hatásossága még mindig kevéssé ismert, mert kevés humán klinikai vizsgálat áll rendelkezésre és az eddigi vizsgálatok többsége is rövid ideig tartott.
 • 2024.03.28. 13:52
 • sajtóközlemény
Fagylalttrendek 2024
A fagylaltra már nem csak édességként tekintenek az olaszok, jövőre a világörökség része lehet az olasz konyha.
 • 2024.03.22. 14:47
 • sajtóközlemény
Az egészséges termékek a legkeresettebbek a gabonapehelyhek piacán
A gabonapelyhek közül az egészséges termékek a legkeresettebbek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint, amelyből kiderül az is, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen megváltozott a gabonapelyhek összetétele: csökkent a szénhidrát- a cukor és sótartalmuk, míg a fehérje, zsír- és rosttartalom emelkedett, így egyes gyártók esetében a jelenleg forgalomban lévő termékek már nem tartoznak a népegészségügyi termékadó alá - ismertette a kamara pénteki közleményében.
 • 2024.03.01. 15:30
 • MTI
Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot
Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot a WWF legfrissebb, Közép-Európában végzett felmérése szerint.
 • 2024.02.22. 11:04
 • MTI
Ne higgyünk el mindent a trendeknek: tippek a tudatos étkezéshez és diétákhoz
Az év eleji időszakban sokan vágnak bele valamilyen új diétába, ezzel is hozzájárulva az egészségesebb életmódhoz. A váltás azonban nem mindig könnyű, sőt, kifejezetten káros lehet, ha olyan trendeket kezdünk követni, amelyek nem felelnek meg az igényeinknek. Tavaly számos új étrend látott napvilágot, közülük több idén is népszerű – melyeket éri meg kipróbálni, és melyek azok a praktikák, amiket mindenképpen kerüljünk el? Bakk Brigitta, a Violife dietetikusa segített összegyűjteni, mikre érdemes mindenképpen odafigyelnünk, ha életmódváltásba kezdünk. Egy dolog azonban biztos: a zöldségek és gyümölcsök ezúttal is első helyre kerülnek.
 • 2024.01.30. 14:09
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
1 2 3 4 5 ... »