trendek

A virsli és a párizsi volt a sztár a boltokban, de sonkából is többet vettünk
A vendéglátás járvány miatti mélyrepülése érzékenyen érintette ugyan a hústermékek hazai gyártóit, de a kiskereskedelmi forgalom bővülése részben képes volt ellensúlyozni a veszteségeket 2020-ban. Többek között a virsli és párizsi forgalma emelkedett 2019-hez képest mennyiségben és értékben egyaránt, emellett értékben a sonka forgalma is kétszámjegyű növekedést produkált tavaly.
  • 2021.03.20. 17:35
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A vásárlói kosárérték növekedésével számol a SPAR húsvétkor
A járványhelyzet ellenére az áprilisi ünnep idején jelentős forgalombővüléssel kalkulál az áruházlánc. A vevők a pandémia kialakulása óta kevesebbszer, de alkalmanként jóval többet vásárolnak, az idei négynapos húsvétra készülve azonban a kereslet akár jelentősen mértékben is nőhet. A SPAR a hagyományosan bőséges ünnepi árukínálatát újdonságokkal, többek között rövid ideig elérhető, exkluzív termékekkel egészíti ki több árucsoportban is.
  • 2021.03.17. 13:47
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Háztartási kekszből spájzoltunk be a legjobban a járvány miatt
Lényegesen több kekszet eszünk, mióta kitört a járvány. A nagy felhalmozás alatt a háztartási kekszből 50 százalékkal nőtt a forgalom, és az extrudált kenyerekből is ennyivel több fogyott. Az adatok azt mutatják, hogy nem egyszeri vásárlásokról volt szó, hiszen ezekből az élelmiszerekből tartósan többet adnak el a boltokban, mint egy éve.
  • 2021.03.08. 14:10
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
ENSZ: A járvány utáni élelmezésbiztonsághoz kulcsfontosságú a nők lehetőségeinek bővítése
Nem tűnik el az éhezés és az egyenlőtlenség a COVID-19 világjárvány hatásaiból való felépülés után, amennyiben nem kerül több nő – éljen bárhol –, vezető és döntéshozó pozíciókba – hangsúlyozták ENSZ szervezetek vezetői a nemzetközi nőnap kapcsán.
  • 2021.03.08. 13:42
  • FAO SAJTÓKÖZLEMÉNY
Megváltoztatta a vírus a borturizmust
A szabadba és az online térbe helyezte át a borturizmus eseményeit a koronavírus okozta járványhelyzet, amely tartós trendnek bizonyulhat – véli Schieber Anita, a Schieber Pincészet tulajdonosa és vezetője. A kirándulással, gasztronómiai élményekkel és programokkal egybekötött borkóstolók új, egyre terjedő koncepciót jelentenek a borturizmusban, amely így kinőhet a pinceesemények által dominált korszakából. 2020 így is jelentős veszteségeket hozott az ágazatnak, az új ötletek azonban sikeresek és a jövőben új vendégkört vonhatnak be a borturizmusba.
  • 2021.02.11. 13:49
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
2021-ben kedvező feltételek várhatóak az agráriumban
Az agrárium tavalyi évének megkerülhetetlen része volt a koronavírus-járvány, amely megerősítette a szektor szerepét. Az idei évben a mezőgazdaságot egyrészt továbbra is a vírushelyzet, másrészt a Közös Agrárpolitika átmeneti időszaka fogja meghatározni. A válság nyomán idén is kulcsfontosságú lesz a hazai élelmiszertermelés, a Közös Agrárpolitika átmeneti időszakában pedig változatlan feltételek mellett lehet forráshoz jutni, ezért számos lehetőség lesz a fejlesztésekre, beruházásokra – hangsúlyozták a K&H szakemberei és az agrárszakértők a K&H Agrár Klub előadásán.
  • 2021.02.08. 11:15
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kitart az élelmiszerárak emelkedése nemzetközi szinten
Hat hónap drágulást követően tovább nőttek az élelmiszerárak a nemzetközi piacokon decemberben, főként a tejtermékek és a növényi olajok miatt – adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).
  • 2021.01.11. 13:15
  • FAO SAJTÓKÖZLEMÉNY
5 tipp, hogy ne az egészségtelen ételekről szóljanak az ünnepek
A karácsonyi időszak elmaradhatatlan része a sütés-főzés, a rengeteg finom sütemény és a hatalmas lakomák... Bár valószínűleg az idén kevesebbet fogunk találkozni, ezek a szokások mégis megmaradnak. Testi és lelki egészségünk érdekében azonban célszerű a maratoni evés, nassolás helyett pár apró szabályt beiktatni, hogy kiegyensúlyozottan kezdődhessen az új év. Az Upfield szakértői most abban segítenek, hogy az ünnepi időszakban is tudatosan táplálkozzunk.
  • 2020.12.22. 14:08
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Benzinkutakon veszünk leggyakrabban szendvicset
Friss és prémium alapanyagokra épül az OMV új Gourmet Selection kollekciója, amely november elején újult meg, két-két új szendviccsel és salátával. A legújabb menüsort Palágyi Eszter, a Matild Palace Hotel Executive Chefje kifejezetten Dobó Ági műsorvezető és vlogger ízlésvilága szerint állította össze.
  • 2020.12.07. 14:39
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Most jön a sertéshús főszezonja
A minőségi elvárások, az ünnepek idején a hagyományos ételek miatt megélénkülő kereslet, valamint az állatjóléti és fenntarthatósági szempontok egyaránt indokolják a prémium magyar sertéshús vásárlását – nyilatkozta Lengl Tamás, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója. A Magyarország legnagyobb és legmodernebb sertésvágóhídjának számító mohácsi üzem elsőszámú vezetője hozzátette: a Bonafarm Csoport stratégiai partnereként felkészültek arra, hogy kielégítsék az ünnepekre évről évre jelentősen megnövekedő keresletet.
  • 2020.12.07. 14:35
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb