újdonságok

Megérkezett Magyarországra a The Vegetarian Butcher
Immár a hazai húsimádóknak sem kell lemondaniuk a klasszikus húsételek ízéről, állagáról és hagyományairól, amikor vegetáriánus vagy vegán helyettesítő termékeket választanak, hiszen mostantól a magyarországi üzletekben is elérhetőek a The Vegetarian Butcher termékei. Egy friss, országos kutatás adatai szerint az egyik legfontosabb érv a húsfogyasztás mellett az élvezeti faktor, vagyis az ízélmény. E tekintetben az Unilever Magyarország most bejelentett terméke ízletes és versenyképes alternatívát nyújt, a húsok és húskészítmények előállításához képest jóval alacsonyabb környezeti hatás mellett.
  • 2022.05.05. 13:52
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Indul a sütés-főzés és a tavaszi grillszezon
Magyarországon a hagyományosnak mondható húsvéti menü viszonylag egyszerű, letisztult és egységes a legtöbb család életében, szemben mondjuk a karácsonyi ételforgataggal, amikor eltérő ételkreációk kerülnek az egyes háztartások asztalára. Azonban nem érdemes alábecsülni húsvétkor sem a gasztronómiai lehetőségeket és kihívásokat: remek ötletek és megoldások széles kínálata várja a vállalkozó szellemű konyhatündéreket.
  • 2022.04.19. 14:27
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Tovább csökkent az üdítőitalok cukor- és kalóriatartalma Magyarországon
A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség tagvállalatainak önkéntes vállalásai nyomán 2021-ben tovább csökkent a hazai üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma, így ma már 45 százalékkal alacsonyabbak ezek az értékek, mint 2010-ben. A receptúrák átalakításával és új, innovatív termékek bevezetésével a csökkentett kalóriatartalmú és kalóriamentes italok aránya 23 százalékról 61 százalékra emelkedett az alkoholmentes italkategórián belül.
  • 2022.04.11. 14:10
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Első sörgyári márkaként debütál egy izgalmas kategóriában a Dreher új söre
Március közepétől érkezik a boltokba a Dreher Bitter Lager, amely a Dreher Sörgyárak által főzött sörök között az eddigi legkeserűbb sör. A felhasznált háromféle komlónak köszönhetően a karakteres jellemzők ellenére is kiegyensúlyozott ízvilágot nyújt fogyasztóknak.
  • 2022.03.17. 13:11
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kiderül, mely borászatok palackozhatnak idén BalatonBort!
Január 26-án, szerdán, a Dobosi Birtokközpontban összegyűlt a Balatoni Kör és a Rizling Generáció által összehívott bíráló bizottság, hogy végigkóstolják a borászok által leadott mintákat. A nap végére kiderült, melyik borok feleltek meg a BalatonBor minősítés követelményeinek!
  • 2022.02.01. 14:57
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A XIXO olyan újdonsággal kezdi 2022-es évet, amilyet még TUTTI nem ittál
A XIXO márka 2013-as alapítása óta büszke arra, hogy a folyamatosan változó és újdonságra szomjazó fogyasztóit különleges ízekkel és izgalmas termékekkel varázsolja el. Épp ezért nem meglepő, hogy a brand, a legtöbb italgyártóval ellentétben, már az év első heteiben elképesztő hírrel jelentkezik, hiszen 2021-ben megálmodta, majd 2022 első napjaiban pedig piacra is dobja legújabb ízét, a szenzációs XIXO Tutti Fruity-t!
  • 2022.01.17. 13:53
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Élelmiszerbank és az Ökomenikus Segélyszervezet kapja idén a Budafoki élesztő karácsonyi adományát
A Budafoki élesztő gyártója, a Lesaffre Magyarország Kft. „A gondoskodás otthon kezdődik!” jótékonysági felhívása számos pékséget megmozgatott. Örömmel csatlakoztak és készítettek a rászoruló családok számára bejgliből és egyéb karácsonyi süteményekből álló ajándékcsomagot. A kezdeményezéshez kapcsolódó kódfeltöltős játékban részt vevő vásárlók szavazatai alapján pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Élelmiszerbank és Ökomenikus Segélyszervezet segítségével juttatják el a hátrányos helyzetű családokhoz a finomságokat.
  • 2021.12.16. 16:37
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Ezek a ferences szerzetesek kedvenc ételei
Kiderült, melyek a szerzetesek kedvenc ünnepi ételei, amelyek fel is kerültek a katolikus nemzeti kegyhely éttermének étlapjára. A ferencesek ihlette leves, főétel és desszert csak decemberben szerepel a menüsoron, viszont a Szerzetesek titka nevű palóc fogás, amely a Geofood védjegyet is megkapta, az ünnepek után is fennmarad az étlapon.
  • 2021.12.06. 14:36
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Székelykáposztás vekni és Ízes halászlé szendvicsekkel újít az OMV
Az OMV Gourmet Selection kínálata megújul az ünnepi időszakra. A menüsort ezúttal is Palágyi Eszter, a Szigliget Várudvar Étterem Executive séfje készítette el. A társaság 67 töltőállomásán megkóstolható különlegességek közös jellemzője, hogy a karácsonyi időszakhoz kapcsolódó hazai fogások – köztük székelykáposzta és halászlé – inspirálták Esztert.
  • 2021.12.06. 14:32
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Több mint ezerféle borral bővült az eMAG italkínálata
Már a magyarországi borpiac jelentős szereplője, a Winelovers több mint ezerféle terméke (fehér-, vörös- és rozéborok, különböző aperitifek) is elérhető az eMAG Marketplace-en. A hazai internetes borvásárlók körében a tokaji, villányi és szekszárdi borvidékről származó borok a legnépszerűbbek, a bortípusok közül pedig a vörös cuvée, a fehér cuvée és a rozéborokat rendelik a legtöbben.
  • 2021.10.19. 14:22
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb