újdonságok

Tojásból lesz a csoda – tejhelyettesítő termékeket állítanak elő tojásból a Szent István Egyetem kutatói
A tojásban fejlődő embrió számára minden feltétel biztosított egy egészséges madár kikeléséhez, az emberi táplálkozásban pedig a tojás kiegyensúlyozott forrása a létfontosságú tápanyagok legnagyobb részének. Sokrétű mivoltára a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának kutatói is felfigyeltek, így jelenleg is számos kutatás foglalkozik például a tejtermék-helyettesítő termékek tojás felhasználásával történő előállításával. A tojás világnapja alkalmából ismerkedjünk meg az Állattenyésztés-tudományi Intézet munkatársainak kutatásaival.
  • 2020.10.15. 15:49
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Gianni római pizzáival bővül a Fresh Cornerek választéka
A MOL és Gianni Annoni, az ország talán legismertebb olasz gasztronómiai szakembere közösen mutatta be a La Pizza di Gianni pizzákat, amelyeket a MOL Fresh Cornerekben árusítanak majd. A Margherita, Piccante és Prosciutto e Funghi pizzák Olaszországból érkező friss alapanyagokból készülnek. Gianni pizzáit 45 töltőállomáson lehet megkóstolni, és ez a szám folyamatosan bővül majd.
  • 2020.10.08. 13:44
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
A 115 éves arborétum fáinak kéregmintázata köszön vissza a Folly borok új címkéin
Tíz év után megújítja arculatát a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat, többek között a borok is új külsőt kapnak. A címkéken a családi gyökerek, a 115 éve alapított arborétum és a négy generáción átívelő borkészítés hagyománya fonódik össze hangsúlyosabban és jelenik meg vizuálisan.
  • 2020.09.17. 13:58
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Alternatív módszer újíthatja meg a mezőgazdaságot
A népességnövekedés miatt az egyre nagyobb mennyiségű élelmiszer előállítása kihívást jelent a mezőgazdaság számára. Olyan fenntartható módszereket kell alkalmazni ezért az élelmiszertermelésben, amelyek a hagyományos eljárásokkal szemben kevésbé környezetszennyezők, és lehetővé teszik a nagyobb tömegek ellátását. Szmetana Kornél, a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat egyik nyertes kutatója szerint a kereskedelmi méretű akvapónia széles körben történő alkalmazása lehet az egyik megoldás.
  • 2020.09.09. 17:48
  • K&H Sajtóközlemény
Sorbanállás nélkül ehetünk a Food Truck Show-n
Nemcsak műanyag, hanem sorbanállás-mentesek is lesznek az idei Food Truck Show-k, amelyek hosszú szünet után újraindulnak. A szezonnyitót Szentendrén, a Kacsakő előtti Duna-parton rendezik július 17. és 19. között, ahol debütál a fesztiválra fejlesztett előrendelő applikáció.
  • 2020.07.15. 13:37
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
5+1 tipp a biztonságos ebédszünethez
A korlátozások feloldásával egyre több helyen felváltja a home office-t az óvatos munkába járás, azonban továbbra is fontos, hogy elővigyázatosak maradjunk. A konyha a munkahelyi társasági élet egyik legzsúfoltabb színtere, így ebédidőben érdemes kiemelten odafigyelnünk a higiéniai és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartására. Számos kérdést vet fel a jelenlegi helyzet: szabad együtt étkeznünk, vagy inkább mindenki egyen a saját billentyűzete felett? Mosogatógépbe pakoljunk vagy használjunk szivacsot? Az LG összegyűjtött pár fontos tanácsot, melyek betartásával sokat tehetünk a saját és kollégáink biztonságának megőrzéséért.

  • 2020.06.11. 15:16
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Karamellás jegeskávéval bővül az OMV VIVA kávéportfoliója
Az OMV VIVA jegeskávék családja – az állandó kínálatban megtalálható Cappuccino és a Caffè Latte tavaly májusi bevezetése után – hamarosan új, limitált kiadású ízzel bővül: a Café Caramellel. A VIVA Iced Coffee Cafè Caramel a választék többi tagjához hasonlóan 100% Arabica kávé és kiváló minőségű tej felhasználásával készül. Arra pedig külön figyelmet fordítottak, hogy mesterséges aromák és tartósítószerek nélkül készüljön a különlegesség.
  • 2020.06.07. 17:38
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Már vegán termékeket is kínál a Pápai
Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsája és szendvicsfeltétje után már újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgozik. Az évszázados élelmiszergyártási tradíciót tovább vivő társaságnak az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak a Pápai ízei, amelyekkel a húsevők sokszínűbbé tudják tenni az étrendjüket, és mostantól akár a vegánok és vegetáriánusok is élvezhetnek.
  • 2020.06.07. 17:21
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Az OMV VIVA vitamindús, természetes italokkal bővíti a kínálatát
Májusban az OMV bővíti VIVA termékportfolióját: négy új, természetes alapú frissítő italt vezet be, hogy ezzel még szélesebb választékot biztosítson a töltőállomások üzleteiben.
  • 2020.05.20. 13:17
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Erősödik az élelmiszerbeszállítók alkupozíciója
Az éves árbevétel akár 2,5 százalékáig terjedő kiskereskedelmi különadó után újabb nehezítést kaptak a kereskedők: egy új intézkedés jelentősen korlátozza a beszerzési árra vonatkozó tárgyalási szabadságukat – hívja fel a figyelmet a Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda. Ha nem ügyelnek, könnyen tisztességtelen, fenyegető befolyásolás gyanújába keveredhetnek.
  • 2020.05.20. 13:12
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb