Sörakadémia nyílik a bor fővárosában, Balatonfüreden

Közkívánatra már nemcsak Zamárdiban, hanem a bor fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet, ahol a környék sörfőzdéi mutatkoznak be kézműves termékeikkel. A sörmesterek továbbképzést is tartanak azoknak, akik „beiratkoznak” a sörakadémiára.

Balatonfüreden, a Helka diszkó árnyékában igazi sörakadémia nyílik május 31 és június 1 között, ahol sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, sőt a vendéglátósokat is. A fesztiválozás és kóstolás mellett bárki sörkóstoltató szakemberré válhat, aki jelentkezik a szombati, tematikus programokra.

A helyszínre 8 kézműves sörfőzde települ ki különlegességeivel, amelyek között lesz könnyű és frissítő fekete kölsch, cirokból és mexikói kukoricából készült sör, valamint a legújabb divatot követve, a legnépszerűbb német sörstílust hordozó helles sör is.

Az ingyenes fesztiválon jelen lesz valamennyi Balaton környéki, sőt most már tovább bővítve a régiót, dunántúli kézműves főzde is, akik megmutatják és bebizonyítják, hogy a minőségi sör a balatoni gasztronómia szerves része.

„Köztudott, hogy a munka után a borkészítők is sört isznak” – árulta el a rendezvény házigazdája, Bart Dániel, aki ennek okát is elmagyarázta, miszerint a bor savas kémhatását a lúgos sör semlegesíti.

„Egy-két hétvégét érdemes arra szánni, még a borkedvelőknek is, hogy semlegesítsék a gyomrukat, finom, minőségi söröket kóstoljanak és megismerjék a helyi sörkészítők munkáit. A balatonfüredi hétvége után repetaként a július 12-14 között szervezett Zamárdi sörfesztiválra is érdemes lesz ellátogatni” – tette hozzá a házigazda.

További információ: https://www.facebook.com/events/946374513405818

Sörfőzdék:
Stari, Hedon, Helka, Sümegi, Krenner, Kobrunn, Krois, Pécsi Sörfőzde

A belépés ingyenes, szeretettel várunk Mindenkit, akit érdekel a balatoni gasztronómia, és emelné poharát a dunántúli sörökre!

Foodtruckok:
Kazánház
Kolbice
Paneer
Szürkeharcsa Halbár

Desszert:
Waffel Land