Mézeskalácsos pohárkérm

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 dl tej (növényi tej is használható)
  • 7 dkg kristálycukor
  • 4 dl Rama Crema 31%-os habkrém
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vanília rúd
  • 40 dkg Spekulatius keksz
  • 1 db banán
  • 6 dkg törökmogyoró
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg baracklekvár

Elkészítés

A pudingporból, tejből, fahéjból 7 dkg cukorral pudingot főzünk és kihűtjük. A törökmogyorót illatosra pirítjuk egy serpenyőben.
A kekszekből félreteszünk 8 db-ot a díszítéshez, a maradékot egy zárható tasakba tesszük és sodrófával durván darabosra törjük.
A Rama Cremaból habot verünk 10 dkg porcukorral és 1 vaníliarúd kikapart magjával. A hab felét a langyosra hűlt pudinggal óvatosan összeforgatjuk. 3 dl-es poharakba összeállítjuk a desszertet. Alulra morzsát szórunk, erre a krémet halmozzuk, majd a maradék Rama Cremaval befedjük. Végül díszítjük 1/4 banán szelettel, pirított mogyoróval, forgácsolt csokival, Spekulatius keksszel és baracklekvárral.