Hozzávalók 4 személyre
- 4 dkg vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 4 dl tej (növényi tej is használható)
- 7 dkg kristálycukor
- 4 dl Rama Crema 31%-os habkrém
- 10 dkg porcukor
- 1 vanília rúd
- 40 dkg Spekulatius keksz
- 1 db banán
- 6 dkg törökmogyoró
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg baracklekvár
Elkészítés
A pudingporból, tejből, fahéjból 7 dkg cukorral pudingot főzünk és kihűtjük. A törökmogyorót illatosra pirítjuk egy serpenyőben.
A kekszekből félreteszünk 8 db-ot a díszítéshez, a maradékot egy zárható tasakba tesszük és sodrófával durván darabosra törjük.
A Rama Cremaból habot verünk 10 dkg porcukorral és 1 vaníliarúd kikapart magjával. A hab felét a langyosra hűlt pudinggal óvatosan összeforgatjuk. 3 dl-es poharakba összeállítjuk a desszertet. Alulra morzsát szórunk, erre a krémet halmozzuk, majd a maradék Rama Cremaval befedjük. Végül díszítjük 1/4 banán szelettel, pirított mogyoróval, forgácsolt csokival, Spekulatius keksszel és baracklekvárral.