Tésztában sült lazac cukkinivel és édesburgonyával

Hozzávalók 4 főre

  • 4 db kb. 120 g-os lazacszelet
  • 4 db közepes édesburgonya, megfőzve
  • 2 db közepes cukkini
  • 2 db leveles tészta
  • 80 g Rama 100% növényi alapú vajalternatíva
  • 2 dl Rama Crema 15%-os főzőkrém
  • 2 db nori lap
  • 1-1,5 dl zöldségalaplé
  • egy kis marék reszelt parmezán
  • fél lime
  • fél csokor petrezselyem
  • egy tojássárgája
  • egy kis marék pirított mandula
  • citrombors, vagy sima őrölt fekete bors

Elkészítés

A lazacokat dörzsöljük be sóval és citromborssal. Nyújtsuk ki a leveles tésztát és negyedeljük el. Felezzük el a nori lapokat, és fektessük őket a tészta-negyedekre (egyik oldalon se érjenek egészen a tészta széléig, különben nem tudjuk összezárni a széleket).
Szórjuk a nori lapokra a reszelt parmezán felét, helyezzük rájuk a lazacokat és fedjük be a maradék sajttal. Burkoljuk be a lazacokat a tésztába és nyomkodjuk össze a széleket. Ha marad tészta, azt felhasználhatjuk díszítésre.
Tegyük sütőpapíros tepsire a lazacokat, és kenjük meg tojássárgájával. Vágjuk ujjnyi szeletekre a cukkinit, sózzuk, forgassuk össze a Rama vajalternatíva felével és tegyük a lazacok mellé a tepsire. Süssük 200°C fokos sütőben kb. 20 percig.
Készítsünk pürét az édesburgonyából az alaplével, a Rama Cremával és a maradék Rama vajalternatívával, ízlés szerint sózzuk.
Egy-egy gerezd lime-mal tálaljuk, szórjuk meg petrezselyemmel és mandulával.