Hozzávalók 4 főre
- 4 db kb. 120 g-os lazacszelet
- 4 db közepes édesburgonya, megfőzve
- 2 db közepes cukkini
- 2 db leveles tészta
- 80 g Rama 100% növényi alapú vajalternatíva
- 2 dl Rama Crema 15%-os főzőkrém
- 2 db nori lap
- 1-1,5 dl zöldségalaplé
- egy kis marék reszelt parmezán
- fél lime
- fél csokor petrezselyem
- egy tojássárgája
- egy kis marék pirított mandula
- citrombors, vagy sima őrölt fekete bors
- só
Elkészítés
A lazacokat dörzsöljük be sóval és citromborssal. Nyújtsuk ki a leveles tésztát és negyedeljük el. Felezzük el a nori lapokat, és fektessük őket a tészta-negyedekre (egyik oldalon se érjenek egészen a tészta széléig, különben nem tudjuk összezárni a széleket).
Szórjuk a nori lapokra a reszelt parmezán felét, helyezzük rájuk a lazacokat és fedjük be a maradék sajttal. Burkoljuk be a lazacokat a tésztába és nyomkodjuk össze a széleket. Ha marad tészta, azt felhasználhatjuk díszítésre.
Tegyük sütőpapíros tepsire a lazacokat, és kenjük meg tojássárgájával. Vágjuk ujjnyi szeletekre a cukkinit, sózzuk, forgassuk össze a Rama vajalternatíva felével és tegyük a lazacok mellé a tepsire. Süssük 200°C fokos sütőben kb. 20 percig.
Készítsünk pürét az édesburgonyából az alaplével, a Rama Cremával és a maradék Rama vajalternatívával, ízlés szerint sózzuk.
Egy-egy gerezd lime-mal tálaljuk, szórjuk meg petrezselyemmel és mandulával.