Kávés-narancsos rénszarvas süti recepttel jelentkezett a nosalty.hu weboldal.
Az adventi időszak népszerű sütije lehet ez a mókás rénszarvas formában sült kávés-narancsos piskóta lekvárral – írja a nosalty.hu
hozzávalók / 6 adag
- 90 g étcsokoládé
- 16 dkg vaj
- 6 db tojás
- 7 dkg cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 2 ek őrölt kávé (IKEA Patar eszpresszókávé)
- 16 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 10 dkg lekvár/ dzsem (IKEA narancsos-bodzás jam)
elkészítés
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
- A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és alaposan kikeverjük.
- Hozzáadjuk a kicsit kihűlt, olvasztott csokit, belereszeljük a narancshéjat, és hozzáadjuk a kávét.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük. A csokis krémbe szitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd óvatosan összedolgozzuk.
- A rénszarvas formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ha kész, rácsra borítva hűtjük. Ha kihűlt, tortafűrésszel kettévágjuk, és megtöltjük a lekvárral. A tetejét ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- költség: 2000 Ft