Közeleg a karácsony, itt egy egyszerű és nagyszerű sütirecept

Kávés-narancsos rénszarvas süti recepttel jelentkezett a nosalty.hu weboldal.

Az adventi időszak népszerű sütije lehet ez a mókás rénszarvas formában sült kávés-narancsos piskóta lekvárral – írja a nosalty.hu

hozzávalók / 6 adag

  • 90 g étcsokoládé
  • 16 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 2 ek őrölt kávé (IKEA Patar eszpresszókávé)
  • 16 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg lekvár/ dzsem (IKEA narancsos-bodzás jam)

elkészítés

  • A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  • A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és alaposan kikeverjük.
  • Hozzáadjuk a kicsit kihűlt, olvasztott csokit, belereszeljük a narancshéjat, és hozzáadjuk a kávét.
  • A tojásfehérjét egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük. A csokis krémbe szitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd óvatosan összedolgozzuk.
  • A rénszarvas formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ha kész, rácsra borítva hűtjük. Ha kihűlt, tortafűrésszel kettévágjuk, és megtöltjük a lekvárral. A tetejét ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft