Ez Veszprém kedvenc street foodja

Kedvenc street foodot választott Veszprém az Utcazene Fesztiválon. A rendezvény ideje alatt 29 food truck várta különböző gurmet fogásokkal a fesztiválozókat. A Veszprém kedvence címet az Apja-Lánya Falodája nyerte el retróburgereivel és lángosaival.

Veszprémi Utcazene Fesztiválon a Magyar Street Food Egyesület szervezésében lezajló szavazás fölényes nyertese a helyi Apja-Lánya Falodája lett, akiknek ez volt az első Utcazenés kitelepülésük. Több száz szavazat jelentős részét ők zsebelték be.

A rendezvényen retró vonalat képviselő hamburgereikkel és lángosaikkal tűntek ki a tömegből, amelyekből összesen közel 1200 darabot adtak el. A számtalan különlegesség között sokan keresték a hazai, már jól ismert vagy akár rég elfeledett ízeket. A nyertes burger 16 centis bucival és 17 centis saját készítésű húspogácsával érkezik, így méreteit tekintve is abszolút kitűnik a tömegből. Ráadásul a jól megszokott, klasszikus burgerek ízvilágát hozza.

További részletek itt.

A Magyar Street Food Egyesület 2015-ben alakul meg azzal a céllal, hogy népszerűsítse a mozgó vendéglátást, azon belül pedig az egészséges táplálkozást és a környezetkímélő megoldásokat. A food truckok népszerűségének köszönhetően 2019-re közel 200 autó szállt be az országjáró gasztro-konvoj projektjébe, hogy az ország minden szegletébe elvigyék a minőségi street foodokat.