Trendi superfood lehet az év gyümölcse

  • gastrovilág
  • 2017.12.01
    12:24
  • positive communications
Superfood, vagyis kiemelkedően egészséges a Pipacs1 meggy, hazánk egyik különleges őshonos gyümölcse, amellyel akár teljes napi C vitaminszükségletünket is elláthatjuk. Idén a fekete berkenye és a tányéralma mellett ezt is megszavazhatjuk az év gyümölcsének.

Kiemelkedően magas beltartalmi értékekkel bír, vagyis superfood a szép nevű magyar meggyfajta, a Pipacs1. A Kiskőrös környéki meggytermő tájról származó gyümölcsfajta nevét vélhetően élénk pipacsszínű gyümölcséről kapta, amelynek antioxidáns tartalma kiemelkedően magas, a legtöbb hazai csonthéjas és bogyós gyümölcsét meghaladja. Emellett még tartalmaz számos vitamint, melatonint, de értékes összfenoltartalma miatt is.

A Pipacs1, mivel íze nagyon fanyar, nyers fogyasztásra szinte alkalmatlan, főképp étrend kiegészítőként javasolt, de beltartalmi értéke miatt a kozmetikai iparban is jól érvényesül.


A Pipacs1 meggy az egyik jelölt a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft által indított Év gyümölcsfajtája szavazáson, amelynek célja, hogy a nyertes gyümölcsfajta jövőre egy nagyobb edukációs kampány központi eleme lehessen. Szavazni december 31-ig lehet, az www.mkszn.hu/szavazas oldalon.