Garnélarákos cukkini

Ez az egytálétel pillanatok alatt elkészíthető. Ráadásul sok benne a fehérje, a vas és omega-3 zsírsavat is tartalmaz. Ha egy igazán finom és bűntudat nélküli vacsorát szeretnénk elfogyasztani, akkor ezt a receptet hiba lenne kihagyni.

Fotó: https://23209-presscdn-pagely.netdna-ssl.com

Hozzávalók:

  • 500 g garnélarák lehet gyorsfagyasztott
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 gerezd aprított fokhagyma
  • fél apóra vágott chili
  • 1 csésze alaplé
  • 1 citrom leve
  • 4 kisebb reszelt cukkini
  • só, frissen őrölt bors
  • reszelt parmezán
  • petrezselyem

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy sepenyőben. Amint felforrósodott, adjuk hozzá a garnélát, a fokhagymát és a chilit. Süssük 2-3 percen keresztül, addig amíg a garnéla rószaszínűvé válik. Öntsük hozzá az alaplevet és a citrom levét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd dobjuk rá a reszelt cukkinit és főzzük további 2 percen át. Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat!