Ez az egytálétel pillanatok alatt elkészíthető. Ráadásul sok benne a fehérje, a vas és omega-3 zsírsavat is tartalmaz. Ha egy igazán finom és bűntudat nélküli vacsorát szeretnénk elfogyasztani, akkor ezt a receptet hiba lenne kihagyni.
Fotó: https://23209-presscdn-pagely.netdna-ssl.com
Hozzávalók:
- 500 g garnélarák lehet gyorsfagyasztott
- 2 evőkanál vaj
- 3 gerezd aprított fokhagyma
- fél apóra vágott chili
- 1 csésze alaplé
- 1 citrom leve
- 4 kisebb reszelt cukkini
- só, frissen őrölt bors
- reszelt parmezán
- petrezselyem
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy sepenyőben. Amint felforrósodott, adjuk hozzá a garnélát, a fokhagymát és a chilit. Süssük 2-3 percen keresztül, addig amíg a garnéla rószaszínűvé válik. Öntsük hozzá az alaplevet és a citrom levét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd dobjuk rá a reszelt cukkinit és főzzük további 2 percen át. Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat!