Ez a közép-Olaszországból származó előétel mára meghódította egész Európát, ami egyáltalán nem meglepő. Elkészítése pofon egyszerű és persze nagyon finom is.
Fotó: www.i.pinimg.com
Hozzávalók 12-15 darabhoz:
- 1 ciabatta4 evőkanál olívaolaj
- 300 g aprított koktélparadicsom
- 100 g apró kockára vágott feta
- 1 kávéskanál chilipehelyű
- 1 marék apróra vágott rukkola
- 200 g pesztó készíthetjük frissen is, de a konzerv változat is megfelelő
- só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Szeleteljül fel a ciabattát. Körülbelül 12-15 szeletet kapunk, vágjuk le a héját és tegyük bele egy tepsibe a szeleteket. Locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal, majd süssük nyolc percen át.
Míg pirulnak a kenyér szeletek, addig belevághatunk a felét elkészítésébe. Egy tálban keverjük össze a paradicsomot, a feta sajtot, a rukkolát, a chilipelyhet, a maradék olajat, majd végül fűszerezzük sóval és borssal. Vegyük ki a pirítósokat a sütőből, kenjük meg pesztóval, utolsó lépésként pedig halmozzuk rá a paradicsomos keveréket és locsoljuk meg egy kevés olívaoaljjal. Tálaljuk azonnal és fogyasszuk frissen!
Jó étvágyat kívánunk! :)