
Fotó:http://image.advance.net
Hozzávalók:
- 250 g liszt
 - 2 tojás
 - 1,5 dl víz
 - 200g tetszőleges reszelt sajt
 - 1 hagyma
 - vaj
 - só, bors
 
Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagyobb tálat, öntsük bele a lisztet, a vizet, a tojást. Sózzuk meg, majd keverjük homogén állagúvá. Tegyünk fel dupla mennyiségű vizet egy csipet sóval forrni és amikor már lobog a víz, akkor nokedliszaggató segítségével kezdjük el szaggatni a tésztát.
Amint a galuskák feljöttek a víz felszínére, már le is szűrhetjük és kezdődhet a rétegezés. Szükségünk lesz egy hőálló tálra, amibe felválta tesszük a tésztát és a sajtot. Egy réteg galuska, egy réteg sajt és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok. A lényeg, hogy az utlsó réteg a sajt legyen.
Tegyük be előmelegített sűtőbe és pirítsuk barnára a tetejét. Ez körülbelül 8 perc, de persze függ a sütő kapacitásától is, úgyhogy nézzünk rá időnként, nehogy elégjen ez a finom étel. Mindenesetre a pirulási idő, bőven elegendő arra, hogy a hagymát finomra vágjuk, egy kis vajon megbarnítsuk, majd végezetül a galuska tetejére öntsük. Bármilyen könnyű zöldsaláta illik hozzá, jó étvágyat!