Käsenockerl avagy sajtos galuska

Ez az osztrák hüttékből ismert fogás, kitűnő lezárása lehet egy hideg téli napnak. Gyorsan elkészül, pénztárcabarát, laktató és nem utolsó sorban finom is.

Fotó:http://image.advance.net

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 200g tetszőleges reszelt sajt
  • 1 hagyma
  • vaj
  • só, bors

Elkészítés:

Vegyünk elő egy nagyobb tálat, öntsük bele a lisztet, a vizet, a tojást. Sózzuk meg, majd keverjük homogén állagúvá. Tegyünk fel dupla mennyiségű vizet egy csipet sóval forrni és amikor már lobog a víz, akkor nokedliszaggató segítségével kezdjük el szaggatni a tésztát.

Amint a galuskák feljöttek a víz felszínére, már le is szűrhetjük és kezdődhet a rétegezés. Szükségünk lesz egy hőálló tálra, amibe felválta tesszük a tésztát és a sajtot. Egy réteg galuska, egy réteg sajt és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok. A lényeg, hogy az utlsó réteg a sajt legyen.

Tegyük be előmelegített sűtőbe és pirítsuk barnára a tetejét. Ez körülbelül 8 perc, de persze függ a sütő kapacitásától is, úgyhogy nézzünk rá időnként, nehogy elégjen ez a finom étel. Mindenesetre a pirulási idő, bőven elegendő arra, hogy a hagymát finomra vágjuk, egy kis vajon megbarnítsuk, majd végezetül a galuska tetejére öntsük. Bármilyen könnyű zöldsaláta illik hozzá, jó étvágyat!