Így lett Sonkakirály és a Kalácsok földje az ország két megyéjéből!

Húsvétkor a Nosalty receptjei valósággal letarolták az egész országot és a 10,3 millió oldal-letöltésnek köszönhetően az idén tízéves online gasztromagazin Magyarország negyedik leglátogatottabb platformja lett. Hány napnyi receptvideót néztek meg az ünnepi időszak alatt az olvasók? Hogyan lett Vas megye tiszteletbeli „új neve” a Kalácsok földje, vagy Heves megye a Sonkakirály? Többek között ez is kiderül a Nosalty látványos infografikájából, illetve azokból az érdekes statisztikai adatokból, amelyeket most a népszerű portál elénk tár.

Húsvétkor letarolták az országot a Nosalty receptjei

A Central Digitális Médiához tartozó, piacvezető receptoldal és gasztromagazin különleges húsvéti rekordokkal büszkélkedhet, hiszen az ünnepi héten naponta átlagosan több mint 350 ezer egyedi látogató nézte meg, és a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján* összesen mintegy 10,3 millió oldalletöltést generáltak az oldalon. A videós tartalmak is népszerűek voltak, összesen 3600 órányi receptvideót néztek meg a látogatók. Eközben 367 ezer alkalommal kerestek rá valamilyen sonkareceptre, 479 ezerszer szerettek volna minél többet kihozni a húsvéti tojásból és 182 ezerszer töltöttek le kalácsrecepteket.

„Az összes nagy ünnepünk alkalmával jó látni és remek érzéssel tölti el a szerkesztőséget, hogy a mindennapi főzésen túl, amikor együtt vannak a családok, vagy közösen esznek, akkor is a Nosalty az első számú gasztro-oldal. Nálunk az olvasó az első, bármelyik platformon is keres, legyen az desktop, mobil, social vagy alkalmazás, mi receptekkel, tippekkel, trükkökkel és videós tartalmakkal segítünk minden korosztálynak. Ettől piacvezető a maga szegmensében a Nosalty!” –nyilatkozta Krankovics Béla, a Nosalty termékmenedzsere, aki azt is hozzátette, hogy hetvenezer mobilapplikáció-felhasználójuknak külön húsvéti válogatással is készültek.

S hogy az egyes megyékben mi volt a legnépszerűbb ételtípus? Jász-Nagykun-Szolnok megyéből szinte minden második recept valamilyen finom sütemény leírását tartalmazta, míg Heves megyében a sonka (24%) Fejérben pedig a tojás tarolt (27%), kalácsra pedig arányaiban Vas megyében voltak a legkíváncsiabbak a húsvétra készülődők. A húsvét növekedést hozott a gasztro tematikának, és a Nosalty tovább erősítette gasztropiaci vezető pozícióját: a szegmensen belüli exkluzív elérése 45% lett. Húsvét hétfőn kétszer annyi egyedi látogató böngészte a Nosaltyt, mint a piac második helyezett oldalát.

A receptek mellett idén is népszerűek voltak a magazinos tartalmak. A felhasználók kíváncsiak voltak a húsvéti Nagyiprojekt különkiadásra, Lajos Marival (https://www.nosalty.hu/ajanlo/nem-lehet-szeretet-nelkul-fozni-husveti-nagyiprojekt-kulonkiadas-lajos-marival), a tökéletes húsvéti sonka titkára (https://www.nosalty.hu/ajanlo/tokeletes-husveti-sonka-titkai), a tojáspucolás praktikájára (https://www.nosalty.hu/ajanlo/igy-pucold-kapargalas-idegbaj-nelkul-tojast-kiprobaltuk-megtortent-amire-aligha-szamitottunk), valamint receptválogatásokra és egyéb hasznos húsvéti tanácsokra. (https://www.nosalty.hu/husvet)

A legnépszerűbb húsvéti receptek 2019-ben **

Foszlós kalács húsvéti sonkához: https://www.nosalty.hu/recept/foszlos-kalacs-husveti-sonkahoz

Kaszinótojás: https://www.nosalty.hu/recept/kaszinotojas

Húsvéti sárgatúró: https://www.nosalty.hu/recept/husveti-sargaturo

Mézes krémes: https://www.nosalty.hu/recept/mezes-kremes

Húsvéti vendégváró őzgerinc: https://www.nosalty.hu/recept/husveti-vendegvaro-ozgerinc

Répatorta: https://www.nosalty.hu/recept/repatorta

Húsvéti pástétom: https://www.nosalty.hu/recept/husveti-pastetom

Kókuszgolyó a legegyszerűbben: https://www.nosalty.hu/recept/kokuszgolyo-legegyszerubben

Boston krémes szelet: https://www.nosalty.hu/recept/boston-kremes-szelet

A legfinomabb - de egyszerű - omlós sajtos rúd: https://www.nosalty.hu/recept/legfinomabb-egyszeru-omlos-sajtos-rud