Ez az étel garantáltan hozzájárul az egészséges étrend kialakításához. Könnyen elkészíthető és mivel sütőben készül nem igényel folyamatos figyelmet. Kiváló vacsora, de vendégváróként is derekasan megállja a helyét.
Fotó: http://del.h-cdn.co
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 3 citrom reszelt héja és leve
- 1 chili paprika apróra vágva
- 2 evőkanál méz
- 1 csomag friss koriander aprítva
- só, bors
- 2 csomag zöldspárga
- olivaolaj, vaj
Elkészítés:
A páchoz a fokhagymát, a citrom héját, a citrom levét, a mézet, a chilit és az aprított koriandert keverjük össze. Ízlés szerint sózzzuk és borsozzuk. Majd beleforgatjuk a pácba a csirkemelleket és pihenni hagyjuk a hűtőben.
A húst az étekezés előtt legalább 2-3 órával érdemes bepácolni. A bepácolt csirkemelleket rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, helyezük mellé a zöldspárgát, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, osszlassunk el rajta 1 evőkanál vajat, ezt követően sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Végezetül pedig, melegítsük fel a sütőt 200 fokra és süssük addig, míg a csirke omlósan puha nem lesz (kb. 35-40 percig). Ennyi idő alatt a spárga is megpuhul. Jó étvágyat!