Zöldspárgás citromos csirke

Ez az étel garantáltan hozzájárul az egészséges étrend kialakításához. Könnyen elkészíthető és mivel sütőben készül nem igényel folyamatos figyelmet. Kiváló vacsora, de vendégváróként is derekasan megállja a helyét.

Fotó: http://del.h-cdn.co

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 3 citrom reszelt héja és leve
  • 1 chili paprika apróra vágva
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag friss koriander aprítva
  • só, bors
  • 2 csomag zöldspárga
  • olivaolaj, vaj

Elkészítés:

A páchoz a fokhagymát, a citrom héját, a citrom levét, a mézet, a chilit és az aprított koriandert keverjük össze. Ízlés szerint sózzzuk és borsozzuk. Majd beleforgatjuk a pácba a csirkemelleket és pihenni hagyjuk a hűtőben.

A húst az étekezés előtt legalább 2-3 órával érdemes bepácolni. A bepácolt csirkemelleket rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, helyezük mellé a zöldspárgát, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, osszlassunk el rajta 1 evőkanál vajat, ezt követően sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Végezetül pedig, melegítsük fel a sütőt 200 fokra és süssük addig, míg a csirke omlósan puha nem lesz (kb. 35-40 percig). Ennyi idő alatt a spárga is megpuhul. Jó étvágyat!