Zöldséges céklaleves

A céklaleves, azaz a borscs, leginkább a szláv országokban elterjedt és közkedvelt étel. Számunkra talán egy kicsit túlságosan is intenzív ízvilággal rendelkezik. Ez a recept azonban méltán nevezhető „borscs lightnak“ hiszen töbek között nem tartalmaz káposztát, mégis finom!

Fotó:http://www.10thkitchen.com

Hozzávalók:

40 g vaj

1 apróra vágott hagyma

1 kockára vágott sárgarépa

1 kockára vágott közepes krumpli

1 babérlevél

1 l alaplé

450 g konzerv bébicékla

1 dl főzőtejszín

snidling

kruton

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és pároljuk puhára. Ez megközelítőleg 3 perc. Ezt követően adjuk hozzá a krumplit, az alaplevet, a babérlevelet és kicsit magasabb hőfokon főzzük úgy 5 percen át. Végül pedig dobjuk rá a konzerv céklát és főzzük további 4 percig. Amint ezzel megvagyunk, vegyük le a tűzről a lábast, szedjük ki a levesből a babérlevelet, öntsünk bele 1 dl tejszínt,majd egy botmixer segítségével, mixeljük krémes állagúra levesünket. Már csak az ízesítés maradt hátra. Tehát sózzunk és borsozzunk!

Tálaláskor szórjuk meg fiss snidlinngel, de a krutonról se feledkezzünk meg. Jó étvágyat!