Fotó:http://www.10thkitchen.com
Hozzávalók:
40 g vaj
1 apróra vágott hagyma
1 kockára vágott sárgarépa
1 kockára vágott közepes krumpli
1 babérlevél
1 l alaplé
450 g konzerv bébicékla
1 dl főzőtejszín
snidling
kruton
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és pároljuk puhára. Ez megközelítőleg 3 perc. Ezt követően adjuk hozzá a krumplit, az alaplevet, a babérlevelet és kicsit magasabb hőfokon főzzük úgy 5 percen át. Végül pedig dobjuk rá a konzerv céklát és főzzük további 4 percig. Amint ezzel megvagyunk, vegyük le a tűzről a lábast, szedjük ki a levesből a babérlevelet, öntsünk bele 1 dl tejszínt,majd egy botmixer segítségével, mixeljük krémes állagúra levesünket. Már csak az ízesítés maradt hátra. Tehát sózzunk és borsozzunk!
Tálaláskor szórjuk meg fiss snidlinngel, de a krutonról se feledkezzünk meg. Jó étvágyat!