Fotó:https://www.bbcgoodfood.com/
Hozzávalók:
2 kissebb makréla filé
1 teáskanál köménymag
150 ml olivaolaj
3 mogyoróhagyma karikára vágva
3 teáskanál barnacukor
fél citrom leve
150 ml vörösborecet
10 magozott és félbevágott zöld olivabogyó
2 szál angolzeller vékony szeletekre vágva
1 evőkanál zellerlevél felaprítva
Elkészítés:
Helyezzük a filéket egy edénybe bőrös oldalukkal lefelé. Szórjuk meg egyenletesen köménymaggal és sózzuk meg. Fóliával lefedve tegyük a hűtőbe 1 órára. Majd mossuk le a köménymagot a halról és itassuk fel a nedvességet egy papírtörlő segítségével. Tegyük bele egy tálba, bőrös oldalukkal lefelé. Öntsük rá az olivaolajat és dobjuk rá a mogyoróhagymát. Ezt követően öntsük egy kissebb edénybe a cukrot, a citromlevet, a vörösborecetet és forraljuk össze. Hagyjuk kihűlni, majd locsoljuk rá a filékre. Fedjük le ismét fóliával és hagyjuk egy éjszakán át marinálni a hűtőben.
Szervírozás előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Keverjük össze az olivabogyót, a zellert és a zellerleveleket és szórjuk rá az elkészült marinált maklérára. Jó étvágyat!