Marinált makréla zöld olivával és zellerrel

Mikor vendégeket várunk és egy kicsit szeretnénk előre dolgozni az esti menüsoron, akkor érdemes ezt a receptet kipróbálni. Az előkészület nem tart tovább negyed óránál, a továbbiakat pedig elintézi a hűtő. A végeredmény egy csodálatos előétel, amit még a hal ellendrukkerek is értékelni fognak.

Fotó:https://www.bbcgoodfood.com/

Hozzávalók:

2 kissebb makréla filé

1 teáskanál köménymag

150 ml olivaolaj

3 mogyoróhagyma karikára vágva

3 teáskanál barnacukor

fél citrom leve

150 ml vörösborecet

10 magozott és félbevágott zöld olivabogyó

2 szál angolzeller vékony szeletekre vágva

1 evőkanál zellerlevél felaprítva

Elkészítés:

Helyezzük a filéket egy edénybe bőrös oldalukkal lefelé. Szórjuk meg egyenletesen köménymaggal és sózzuk meg. Fóliával lefedve tegyük a hűtőbe 1 órára. Majd mossuk le a köménymagot a halról és itassuk fel a nedvességet egy papírtörlő segítségével. Tegyük bele egy tálba, bőrös oldalukkal lefelé. Öntsük rá az olivaolajat és dobjuk rá a mogyoróhagymát. Ezt követően öntsük egy kissebb edénybe a cukrot, a citromlevet, a vörösborecetet és forraljuk össze. Hagyjuk kihűlni, majd locsoljuk rá a filékre. Fedjük le ismét fóliával és hagyjuk egy éjszakán át marinálni a hűtőben.

Szervírozás előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Keverjük össze az olivabogyót, a zellert és a zellerleveleket és szórjuk rá az elkészült marinált maklérára. Jó étvágyat!