Fotó: https://cdn.minuterice.com
Hozzávalók:
4 evőkanál vaj
15 dkg rizottó rizs
20 dkg gomba
4 ág kakukkfű
1 póréhagyma, csak a fehér része
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehérbor
0,8 dl alaplé
20 dkg sütőtök
Fotó: http://recipes.ilovepeanutbutter.com
5 dkg parmezán
1 marék pirított fenyőmag
só, bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben egy evőkanál vajat hevítünk. Megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk az apróra vágott kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Ezt követően félretesszük a gombát. Egy újabb evőkanál vaj kerül a serpenyőbe, rádobjuk a finomra vágott póréhagymát, a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük borral és kevergetjük. Amint a bor elpárolog, ráöntünk egy evőkanál alaplevet és folyamatos kevergetéssel főzzük a rizottót. Amint azt látjuk, hogy a rizs magába szívta az alaplevet, máris önthetjük a következő adagot. A második kör után, tegyük a serpenyőbe az apróra vágott sütőtököt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd amikor a szemek már majdnem teljesen megpuhultak, akkor mehet a rizottóba a pirított gomba, a reszelt parmezán és két evőkanál hideg vaj. A tetejét pirított fenyőmaggal díszítjük, azonnal, frissen fogyasztjuk. Jó étvágyat!