Sütőtökös rizottó pirított gombával

A rizottó egy igazán fenséges olasz egytálétel. Elkészítése nem bonyolult, viszont kellő odafigyelést igényel. Ez a sütőtökös recept bátran megállja a helyét, legyen szó ebédről vagy akár vacsoráról. Készítsünk belőle sokat, mert ebből egy adag nem elég.

Fotó: https://cdn.minuterice.com

Hozzávalók:

4 evőkanál vaj

15 dkg rizottó rizs

20 dkg gomba

4 ág kakukkfű

1 póréhagyma, csak a fehér része

1 gerezd fokhagyma

1,5 dl fehérbor

0,8 dl alaplé

20 dkg sütőtök

Fotó: http://recipes.ilovepeanutbutter.com

5 dkg parmezán

1 marék pirított fenyőmag

só, bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben egy evőkanál vajat hevítünk. Megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk az apróra vágott kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Ezt követően félretesszük a gombát. Egy újabb evőkanál vaj kerül a serpenyőbe, rádobjuk a finomra vágott póréhagymát, a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük borral és kevergetjük. Amint a bor elpárolog, ráöntünk egy evőkanál alaplevet és folyamatos kevergetéssel főzzük a rizottót. Amint azt látjuk, hogy a rizs magába szívta az alaplevet, máris önthetjük a következő adagot. A második kör után, tegyük a serpenyőbe az apróra vágott sütőtököt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd amikor a szemek már majdnem teljesen megpuhultak, akkor mehet a rizottóba a pirított gomba, a reszelt parmezán és két evőkanál hideg vaj. A tetejét pirított fenyőmaggal díszítjük, azonnal, frissen fogyasztjuk. Jó étvágyat!