Fotó: https://www.incredibleegg.org
Hozzávalók:
3 db tojás
30 dkg brokkoli
6 szál újhagyma finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál vaj
4 evőkanál aprított petrezselyem
6 dkg pirított mogyoró
3 teáskanál világos szójaszósz
chilipaprika ízlés szerint
só, bors
Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük a szárát pedig falatnyi darabokra vágjuk. Forró sós vízben 3 perc alatt roppanósra főzzük. Egy tálban a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a szójaszószt az aprított mogyorót, chilit, petrezselymet majd a brokkolit. Egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük. Rádobjuk az újhagymát, a fokhagymát és 3-4 percen át pírítjuk.
Ezt követően ráöntjük a hagymára a tojásos keveréket. Az omlettet folyamatosan mozgatni kell. A középen rekedt tojást, egyengessük el a serpenyő felületén. A lényeg az, hogy tojásunk a serpenyő teljes felületét kitöltse. Amikor az egész összeállt, feltekerjük az omlettet és azonnal fogyasztjuk. Jó étvágyat!