Kókusztejes sütőtökkrémleves pirított baconnel

Beköszöntöttek a hideg öszi esték, de ettől még nem kell fagyoskodnunk. Ugyanis ez a finom tejszínes leves, testünket és lelkünket egyaránt felmelegíti. Egy szempillantás alatt elkészül és elképesztően finom.

Fotó: http://paleogrubs.com

Hozzávalók:

1 kg sütőtök

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 liter levesalaplé

2,5 dl kókusztej

fél citrom leve

1 evőkanál cukor

olivaolaj

só, bors

250 g bacon

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, és a sütőtökkel együtt nagyobb darabokra vágjuk. Fazékban kevés olivaolajat hevítünk, majd néhány percig pirítjuk rajta a zöldségeket. Ezt követően a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát és a többi fűszert is hozzáadjuk. Egy percig kevergetjük, felöntjük az alaplével, lefedve, közepes lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük és botmixerrel pürésítjük. Végül a kókusztejszínnel és a citromlével elvegyítjük, majd újra összemelegítjük a levest, de már nem forraljuk. Érdemes ilyenkor még az ízeken igazítani, sóval, borssal és cukorral. Tálaláskor kevés kókusztejszínt csorgathatunk a tetejére, de a bacon chipsről semmiképpen sem feledkezzünk meg! :) Jó étvágyat!