Fotó: http://paleogrubs.com
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter levesalaplé
2,5 dl kókusztej
fél citrom leve
1 evőkanál cukor
olivaolaj
só, bors
250 g bacon
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, és a sütőtökkel együtt nagyobb darabokra vágjuk. Fazékban kevés olivaolajat hevítünk, majd néhány percig pirítjuk rajta a zöldségeket. Ezt követően a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát és a többi fűszert is hozzáadjuk. Egy percig kevergetjük, felöntjük az alaplével, lefedve, közepes lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük és botmixerrel pürésítjük. Végül a kókusztejszínnel és a citromlével elvegyítjük, majd újra összemelegítjük a levest, de már nem forraljuk. Érdemes ilyenkor még az ízeken igazítani, sóval, borssal és cukorral. Tálaláskor kevés kókusztejszínt csorgathatunk a tetejére, de a bacon chipsről semmiképpen sem feledkezzünk meg! :) Jó étvágyat!