Brokkolis csirke jázmin rizzsel

Kiváló választás vacsorára, hiszen kevés kalóriát tartalmaz, mégis eltelít. Ráadaásul a brokkoli 30 különböző antioxidánst tartalmaz, ami igencsak fontos egészségünk megtartásának érdekében.

Fotó: http://food.fnr.sndimg.com

Hozzávalók:

80 dkg kockára vágott csirkemell

2 fej vöröshagyma vékonyan szeletelve

2 gerezd préselt fokhagyma

1 kis darab friss reszelt gyömbér

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál szezámolaj

3 evőkanál napraforgóolaj

1 fej brokkoli apró darabokra szedve

1 teáskanál cukor

1 dl víz

só, őrölt chili paprika

jázmin rizs

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba tegyük bele a kockára vágott csirkemellett, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a cukort a sót majd öntsük rá a szójaszószt és a szezámolajat. Keverjük össze és hagyjuk állni 15 percen keresztül.

Ezt követően forrósítsuk fel a napraforgóolajat egy serpenyőben és dobjuk bele a brokkolit. Fél percig pirítsuk a zöldséget, utána pedig sózzuk és ízlés szerint ízesítsük az őrölt chilivel. Öntsük hozzá a vizet és puhítsuk további 2 percen át. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre egy tányérra.

A marinált csirkét öntsük bele a serpenyőbe és pirítsuk 4 percig, dobjuk rá a brokkolit. Amennyiben szükséges pótoljuk a vizet és rotyogtassuk még 1 percig.

Tálaljuk jázmin rizzsel. Jó étvágyat!