Fotó: http://food.fnr.sndimg.com
Hozzávalók:
80 dkg kockára vágott csirkemell
2 fej vöröshagyma vékonyan szeletelve
2 gerezd préselt fokhagyma
1 kis darab friss reszelt gyömbér
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
3 evőkanál napraforgóolaj
1 fej brokkoli apró darabokra szedve
1 teáskanál cukor
1 dl víz
só, őrölt chili paprika
jázmin rizs
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba tegyük bele a kockára vágott csirkemellett, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a cukort a sót majd öntsük rá a szójaszószt és a szezámolajat. Keverjük össze és hagyjuk állni 15 percen keresztül.
Ezt követően forrósítsuk fel a napraforgóolajat egy serpenyőben és dobjuk bele a brokkolit. Fél percig pirítsuk a zöldséget, utána pedig sózzuk és ízlés szerint ízesítsük az őrölt chilivel. Öntsük hozzá a vizet és puhítsuk további 2 percen át. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre egy tányérra.
A marinált csirkét öntsük bele a serpenyőbe és pirítsuk 4 percig, dobjuk rá a brokkolit. Amennyiben szükséges pótoljuk a vizet és rotyogtassuk még 1 percig.
Tálaljuk jázmin rizzsel. Jó étvágyat!