Narancslekváros sült sertéskaraj fehérborfürdőben

Ez az étel amely a sütőben elkészíthető finomságok egyik legjobbja. Nem lehet belőle túl sokat csinálni, annyira ízletes. Bár nem készül el olyan gyorsan mint egy instant leves, mégis megéri a fáradozást, ugyanis a siker garantált.

Fotó:http://www.ourbestbites.com

Hozzávalók:

1,5 kg kicsontozott sertéskaraj

1 evőkanál szegfűszeg

1 evőkanál extraszűz olivaolaj

3-4 ág friss kakukkfű

2 dl száraz fehérbor

2 dl víz

3 evőkanál narancs lekvár

só, bors

Elkészítés:

A karajt egy tűzálló edénybe helyezzük, sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk olivaolajjal a tetejét megszórjuk friss kakukkfűvel. Ezt követően a szegfűszeget a fehérbort és a vizet a hús mellé öntjük. Végül pedig betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 1 órán keresztül sütjük. Az idő lejárta után kivesszük a sütőből. Eltávolítjuk a kakukkfüvet és kimerünk egy fél csésze levet az edényből. Egy másik tálban összekeverjük a narancslekvárral és egy kanállal bevonjuk a húst az így elkészült masszával. Visszatesszük a sütőbe és még további 35 percen keresztül sütjük. Hagyjuk 15 percig pihenni, majd felszeleteljük és sült zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!