Fotó:http://www.ourbestbites.com
Hozzávalók:
1,5 kg kicsontozott sertéskaraj
1 evőkanál szegfűszeg
1 evőkanál extraszűz olivaolaj
3-4 ág friss kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
2 dl víz
3 evőkanál narancs lekvár
só, bors
Elkészítés:
A karajt egy tűzálló edénybe helyezzük, sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk olivaolajjal a tetejét megszórjuk friss kakukkfűvel. Ezt követően a szegfűszeget a fehérbort és a vizet a hús mellé öntjük. Végül pedig betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 1 órán keresztül sütjük. Az idő lejárta után kivesszük a sütőből. Eltávolítjuk a kakukkfüvet és kimerünk egy fél csésze levet az edényből. Egy másik tálban összekeverjük a narancslekvárral és egy kanállal bevonjuk a húst az így elkészült masszával. Visszatesszük a sütőbe és még további 35 percen keresztül sütjük. Hagyjuk 15 percig pihenni, majd felszeleteljük és sült zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!