A ragu tulajdonképpen a magyar pörkölt francia kistestvére. Megszokhattuk, hogy mindkét verzió húst tartalmaz, de ha a nagy kánikulában valami zöldséges ételre vágyódnánk, akkor érdemes ezt a zöldséges ragut kipróbálni. Gyorsan elkészíthető, könnyű étel, ami ráadásul isteni finom.
Fotó: https://www.bbcgoodfood.com
Hozzávalók:
3 db mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
1 közepes nagyságú édesburgonya apró kockákra vágva
1 csésze zöld lencse
750 ml alaplé
400g konzerv csicseriborsó
olivaolaj
só, bors
bébispenót
Elkészítés:
Forrósítsunk olajat egy nagy serpenyőben. Dobjuk bele a hagymát, a rozmaringot és pároljuk üvegesre 3-4 percen keresztül. Adjuk hozzá a lencsét, az édesburgonyát, a zúzott fokhagymát majd öntsük fel az alaplével és főzzük 35-40 percig. Ezt követően jöhet a csicseriborsó, egy kis só, bors és további 10 perc főzés.
Oilvaolajon futtasuk meg a bébispenótot, végül pedig tálaljuk az elkészült zöldséges ragut és díszítsük bébispenóttal. Jó étvágyat!