Mediterrán zöldséges ragu

A ragu tulajdonképpen a magyar pörkölt francia kistestvére. Megszokhattuk, hogy mindkét verzió húst tartalmaz, de ha a nagy kánikulában valami zöldséges ételre vágyódnánk, akkor érdemes ezt a zöldséges ragut kipróbálni. Gyorsan elkészíthető, könnyű étel, ami ráadásul isteni finom.

Fotó: https://www.bbcgoodfood.com

Hozzávalók:

3 db mogyoróhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál apróra vágott rozmaring

1 közepes nagyságú édesburgonya apró kockákra vágva

1 csésze zöld lencse

750 ml alaplé

400g konzerv csicseriborsó

olivaolaj

só, bors

bébispenót


Elkészítés:

Forrósítsunk olajat egy nagy serpenyőben. Dobjuk bele a hagymát, a rozmaringot és pároljuk üvegesre 3-4 percen keresztül. Adjuk hozzá a lencsét, az édesburgonyát, a zúzott fokhagymát majd öntsük fel az alaplével és főzzük 35-40 percig. Ezt követően jöhet a csicseriborsó, egy kis só, bors és további 10 perc főzés.

Oilvaolajon futtasuk meg a bébispenótot, végül pedig tálaljuk az elkészült zöldséges ragut és díszítsük bébispenóttal. Jó étvágyat!