A sok gyümölcsöt és magot könnyű tészta fogja össze.
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 160 g vaj
- 10 evőkanál rétesliszt
- 2 teáskanál sütőpor (Alnatura foszfátmentes 1 csomag sütőpor)
- 150 g aszalt gyümölcs vegyesen (aszalt sárgabarack, aszalt füge, mazsola, aszalt áfonya, aszalt szilva, kandírozott narancshéj)
- 150 g magok vegyesen (dió, mogyoró, mandula, pisztácia)
- 30 g étcsokoládé
- csipetnyi tengerisó
Elkészítés
- Ezúttal papírformában sütöttem, de ha nincs ilyen, akkor őzgerincformában süssük, a formát alaposan kenjük ki vajjal és szórjuk meg rétesliszttel. A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
- A magokat és gyümölcsöket vágjuk apróra, s rögtön szórjuk meg liszttel, hogy mindenhol érje.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosra (fehéredésig) kevertjük géppel, a fehérjéket egy pici sóval verjük habbá.
- A vajat olvasszuk meg, és hűtsük vissza, majd több részletben adagoljuk a cukros tojáshoz. A lisztet keverjük el a sütőporral.
- Fakanállal forgassuk bele a lisztet és a gyümölcsöket, majd óvatosan több részletben a habot.
- A masszát öntsük a formákba. Édesanyám két darabot sütött ebből a mennyiségből kisebb őzgerincformában, én most négyfelé vettem.
- Forró sütőben nagyjából 25 perc alatt sül meg, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje.
Forrás: Életszépítők.hu