Ropogós cukkini fasírt mentás tzatzikivel

A cukkini a nyár egyik legmenőbb finomsága. Ráadásul egészségünkre is jó hatással van. Ez a zöldséges csemege igazán könnyű és frissítő. Kitűnő választás ebédre és vacsorára egyaránt.

Fotó: http://4.bp.blogspot.com

Hozzávalók:

40 dkg cukkini

2 tojás

5 evőkanál liszt

15 dkg füstölt sajt

1 gerezd fokhagyma

napragorgó olaj

só,bors

Tzatziki

Fotó: https://www.justataste.com

30 dkg kígyóuborka

3 evőkanál extra szűz olivaolaj

2 dl natúr joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 csokor menta

só, bors

Elkészítés:

Mossuk meg az uborkát, reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük el az olivaolajjal, a natúr joghurttal, az 1 gerezd zúzott fokhagymával, az aprított mentával. Sózzuk, borsozzuk végül pedig a hűtőszekrénybe tesszük.

A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit, reszeljük le káposztareszelőn és nyomkodjuk ki a levét. Keverjük össze a tojásokkal és a liszttel. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, majd ízesítsük sóval, borssal.

Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, öntsük bele a napraforgóolajat. Formázzunk kis pogácsákat a cukkinis masszából és oldalanként 2-3 perc alatt süssük őket ropogósra. Papírtörlőn itassuk le, majd kínáljuk tzatzikivel.

Jó étvágyat!