Fotó: http://4.bp.blogspot.com
Hozzávalók:
40 dkg cukkini
2 tojás
5 evőkanál liszt
15 dkg füstölt sajt
1 gerezd fokhagyma
napragorgó olaj
só,bors
Tzatziki
Fotó: https://www.justataste.com
30 dkg kígyóuborka
3 evőkanál extra szűz olivaolaj
2 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor menta
só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg az uborkát, reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük el az olivaolajjal, a natúr joghurttal, az 1 gerezd zúzott fokhagymával, az aprított mentával. Sózzuk, borsozzuk végül pedig a hűtőszekrénybe tesszük.
A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit, reszeljük le káposztareszelőn és nyomkodjuk ki a levét. Keverjük össze a tojásokkal és a liszttel. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, majd ízesítsük sóval, borssal.
Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, öntsük bele a napraforgóolajat. Formázzunk kis pogácsákat a cukkinis masszából és oldalanként 2-3 perc alatt süssük őket ropogósra. Papírtörlőn itassuk le, majd kínáljuk tzatzikivel.
Jó étvágyat!