Csirke Fajitas

Finom és gyors vacsorára vágyódsz? Készítsd el pillanatok alatt a mexikói konyha egyik legnépszerűbb ételét, a csirke fajitast. Biztos, hogy nem fogsz csalódni.

Fotó: https://cdn2.tmbi.com

Hozzávalók:

300 g csirkemell

2 fej lilahagyma

fél paprika kaliforniai, zöld

fél paprika - kaliforniai, piros

fél paprika - kaliforniai, citromsárga

2 gerezd fokhagyma

római kömény

1 mokkáskanál őrölt chili

1 teáskanál oregano morzsolt

20 ml olívaolaj

2 db lime

1 csokor friss koriander

2 db tortilla lap (20 cm átmérőjű)

só ízlés szerint


Elkészítés:

Első lépésként felcsíkozzuk a csirkemellet majd bepácoljuk. Teszünk rá chilit, köményt, finomra vágott fokhagymát, oregánót, fekete borsot, és sót.
 Tegyük félre egy órára, majd forrosítsunk olajat, dobjuk rá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, lilahagymát és pirítsuk kb 10 percig. Adjuk hozzá a bepácolt húst, magas hőfokon pedig 3-4 perc alatt pirítsuk össze. Csavarjuk rá a lime levét, bolondítsuk meg a friss korianderrel és forgassuk össze.

Fogyasszuk tortillába töltve az elkészült csirkés fajitast.

Jó étvágyat!