Spenótos lasagne cukkinivel

Ezzel az olasz finomsággal még szebbnek látjuk a világot, amit nyáron egyébként sem nehéz. Sokan félnek elkészíteni, hiszen kissé időigényes, de megéri a fáradozást. Csináljunk belőle jó sokat, mert garantáltan repetázni fogunk!

Fotó: www.bbcgoodfood.com

Hozzávalók:

400 g spenót

1 evőkanál olivaolaj

2 gerezd fokhagyma

250 g mascarpone

1 evőkanál reszelt szerecsendió

100 g reszelt parmezán

250 g lasagne tészta

100 ml tejszín

3 cukkini

Fotó:http://marmaladeandme.com

Elkészítés:

Tegyük a spenótot egy nagyobb szűrőbe, öntsük le forró vízzel, hagyjuk kihűlni, majd csöpögtessük le róla a maradék vizet. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Nyomjuk bele a fokhagymát és közepes lángon pároljuk egy percen át. Adjuk hozzá a szerecsendiót, a mascarponét, a spenótot, a parmezán és a tejszín felét. Sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt összerottyan és kész. Tegyük félre, állítsuk be a sütőt 180 fokra, légkeveréses üzemmódra.

Egy tepsibe helyezzünk bele 3 lasagne lapot. Vágjunk vékony, hosszú szeleteket a cukkiniből. Tegyünk egy sort a lasagne lapokra, majd kenjük meg a spenótos mascapronés szósszal. Ezt ismételjük meg további két rétegen keresztül. A negyedik rétegre öntsük rá a maradék tejszínt és szórjuk meg parmezánnal. Süssük 40-45 percig, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 5 percen át. Jó étvágyat!