Fotó: www.bbcgoodfood.com
Hozzávalók:
400 g spenót
1 evőkanál olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g mascarpone
1 evőkanál reszelt szerecsendió
100 g reszelt parmezán
250 g lasagne tészta
100 ml tejszín
3 cukkini
Fotó:http://marmaladeandme.com
Elkészítés:
Tegyük a spenótot egy nagyobb szűrőbe, öntsük le forró vízzel, hagyjuk kihűlni, majd csöpögtessük le róla a maradék vizet. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Nyomjuk bele a fokhagymát és közepes lángon pároljuk egy percen át. Adjuk hozzá a szerecsendiót, a mascarponét, a spenótot, a parmezán és a tejszín felét. Sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt összerottyan és kész. Tegyük félre, állítsuk be a sütőt 180 fokra, légkeveréses üzemmódra.
Egy tepsibe helyezzünk bele 3 lasagne lapot. Vágjunk vékony, hosszú szeleteket a cukkiniből. Tegyünk egy sort a lasagne lapokra, majd kenjük meg a spenótos mascapronés szósszal. Ezt ismételjük meg további két rétegen keresztül. A negyedik rétegre öntsük rá a maradék tejszínt és szórjuk meg parmezánnal. Süssük 40-45 percig, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 5 percen át. Jó étvágyat!