Zöldséges chilis bab

Ez az étel még a húsimádók körében is nagy kedvenc. Intenzív ízei teljesen felejtetik a hús hiányát, gyorsan elkészül és megunhatatlan. Akár napokon keresztül is fogyaszthatjuk, szóval érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni.

Fotó: http://howtofeedaloon.com

Hozzávalók:

1 evőkanál olivaolaj

1 evőkanál őrölt római kömény

1 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 kisebb darab gyömbér felaprítva

1 lilahagyma kockára vágva

2 cukkini szintén kockára vágva

Fotó: https://www.bbcgoodfood.com/glossary/courgette

1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika csíkokra vágva

1 chili paprika aprítva

Fotó: http://napidoktor.hu

100g lencse, a konzerv tökéletes választás

1 evőkanál paradicsompüré

400g hámozott paradicsom

100g kukorica konzerv

500g bab konzerv

só, bors


Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb edényben. Dobjuk bele a római köményt, a fokhagymát, a gyömbért, a hagymát, a paprikákat és a cukkinit. Néha kavarjunk egyet rajta, majd 5 perc után tegyük hozzá a chilit és főzzük még egy percen át. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hámozott paradicsomot és körülbelül 2 és fél dl vízet, majd közepes lángon 15 percig hagyjuk főni a hozzávalókat. Utolsó lépésként, jöhet a lencse, a bab és a kukorica konzerv és persze egy kis só. Ha valaki igazán pikánsan szereti, az nyugodtan borsozhatja is. 10 percig rotyogtatjuk az ételt és már tálalhatunk is. Jó étvágyat!