Fotó: http://howtofeedaloon.com
Hozzávalók:
1 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál őrölt római kömény
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kisebb darab gyömbér felaprítva
1 lilahagyma kockára vágva
2 cukkini szintén kockára vágva
Fotó: https://www.bbcgoodfood.com/glossary/courgette
1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika csíkokra vágva
1 chili paprika aprítva
Fotó: http://napidoktor.hu
100g lencse, a konzerv tökéletes választás
1 evőkanál paradicsompüré
400g hámozott paradicsom
100g kukorica konzerv
500g bab konzerv
só, bors
Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb edényben. Dobjuk bele a római köményt, a fokhagymát, a gyömbért, a hagymát, a paprikákat és a cukkinit. Néha kavarjunk egyet rajta, majd 5 perc után tegyük hozzá a chilit és főzzük még egy percen át. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hámozott paradicsomot és körülbelül 2 és fél dl vízet, majd közepes lángon 15 percig hagyjuk főni a hozzávalókat. Utolsó lépésként, jöhet a lencse, a bab és a kukorica konzerv és persze egy kis só. Ha valaki igazán pikánsan szereti, az nyugodtan borsozhatja is. 10 percig rotyogtatjuk az ételt és már tálalhatunk is. Jó étvágyat!