Mini halas taco csipős mangó salsával

Ez a finomság talán az egyik legvonzóbb gyorsétel. Varázsa egyszerűségben rejlik. Aki egyszer megkostólja ezt a korianderes, csípős csodát az örök rajongója lesz a mexikói konyhának.

Fotó:http://www.tattooedmartha.com


Hozzávalók:

4 evőkanál olivaolaj

2 evőkanál szójaszósz

1 lime leve

2 tilápia halfilé

1 teáskanál paprika

6 mini tortilla

negyed fej vöröskáposzta aprítva

20 dkg reszelt sajt

Fotó:http://www.tattooedmartha.com


Mango salsa, hozzávalók:

1 nagyobb pucolt és kis kockákra vágott mangó

1 marék ananász, szintén kis kockákra vágva

1 chili paprika, aprítva ( ha nem bírjuk a túl csípős ízt, akkor szedjük ki a magjait)

1 fej aprított lilahagyma

1 csomag friss, apróra vágott koriander

1 lime leve

Fotó:http://www.tattooedmartha.com


Elkészítés:

Első lépésként keverjünk össze 2 evőkanál olivaolajat és 2 evőkanál szójaszószt egy kis tálkában. Majd vágjunk le egy nagyobb fólia darabot és helyezzük rá a megmosott és besózott halfiléket. A filéket kenjük be az elkészült páccal, szórjuk meg pirosparikával, csomagoljuk a fóliába és rakjuk hűtőbe nagyjából 20 percre.

Míg a hal pihen, addig vágjuk fel a mangót, az ananászt, a koriandert, a lilahagymát, a chilit és tegyük egy közepes méretű tálba. Öntsük rá a lime levét, végül pedig keverjük össze.Amint ezzel elkészültünk, forrósítsunk egy serpenyőben 2 evőkanál olajat és süssük aranybarnára a hal filéket. Oldalanként körülbelül 3 perc a sütési idő. Helyezzük a halat egy deszkára és vágjuk falatkákra. A tortillákat melegítsük fel, majd pakoljuk meg mindegyiket a hal falatkákkal, szórjuk meg egy kevés vöröskápsztával, kanalazzunk rá bőven a mangó salsából és hintsük meg egy kis reszelt sajttal.

Jó étvágyat!

Legfrissebb