Fotó:http://www.tattooedmartha.com
Hozzávalók:
4 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál szójaszósz
1 lime leve
2 tilápia halfilé
1 teáskanál paprika
6 mini tortilla
negyed fej vöröskáposzta aprítva
20 dkg reszelt sajt
só
Fotó:http://www.tattooedmartha.com
Mango salsa, hozzávalók:
1 nagyobb pucolt és kis kockákra vágott mangó
1 marék ananász, szintén kis kockákra vágva
1 chili paprika, aprítva ( ha nem bírjuk a túl csípős ízt, akkor szedjük ki a magjait)
1 fej aprított lilahagyma
1 csomag friss, apróra vágott koriander
1 lime leve
Fotó:http://www.tattooedmartha.com
Elkészítés:
Első lépésként keverjünk össze 2 evőkanál olivaolajat és 2 evőkanál szójaszószt egy kis tálkában. Majd vágjunk le egy nagyobb fólia darabot és helyezzük rá a megmosott és besózott halfiléket. A filéket kenjük be az elkészült páccal, szórjuk meg pirosparikával, csomagoljuk a fóliába és rakjuk hűtőbe nagyjából 20 percre.
Míg a hal pihen, addig vágjuk fel a mangót, az ananászt, a koriandert, a lilahagymát, a chilit és tegyük egy közepes méretű tálba. Öntsük rá a lime levét, végül pedig keverjük össze.Amint ezzel elkészültünk, forrósítsunk egy serpenyőben 2 evőkanál olajat és süssük aranybarnára a hal filéket. Oldalanként körülbelül 3 perc a sütési idő. Helyezzük a halat egy deszkára és vágjuk falatkákra. A tortillákat melegítsük fel, majd pakoljuk meg mindegyiket a hal falatkákkal, szórjuk meg egy kevés vöröskápsztával, kanalazzunk rá bőven a mangó salsából és hintsük meg egy kis reszelt sajttal.
Jó étvágyat!