Mézes mustáros csirkemell roston, chilis narancsos salátával

A nagy nyári melegben nem igazán kívánjuk a nehéz ételeket. Ezért a Gastrovilág szerkesztősége, most egy könnyű, a szervezet számára egyáltalán nem megterhelő recepttel készült, amit a fogyókúrázók is beilleszthetnek étrendjükbe.

Fotó: http://cookdiary.net

Hozzávalók a csirkemellhez:

30 dkg csirkemell filé
bors

3 ek dijoni mustár
napraforgó olaj
2 ek méz

Hozzávalók az öntethez:

3 evőkanál olivaolaj

1 evőkanál méz

1 evőkanál mustár

1 narancs leve

1 lime leve

1 chili paprika apróra vágva

Hozzávalók a salátához:

fél fej jégsaláta csíkokra vágva

2 db sárgarépa zsülienre vágva

6-8 db koktél paradicsom

fél fej lilahagyma, szeletelve

1 csomag friss koriander

Elkészítés:

A csirkemell filék mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb tálban keverjük össze a mézet az olajat és a mustárt. Tegyük bele a filéket és kenjük át a páccal. Legalább 3-4 órán keresztül pihentessük a hűtőben, hogy az ízek átjárják a húst. Majd kevés olajon, pár percig süssük aranybarnára mindkét oldalukat.

A salátához vegyünk elő egy tálat és vágjuk bele a salátát, a sárgarépát, a paradicsomot, a lilahagymát és a koriandert. Az öntethez vegyünk elő egy kissebb edényt. Első lépésként öntsük bele a mustárt és keverjük össze a mézzel. Sózzuk meg, majd dobjuk rá a chilit. Ezután következik az olaj, végül pedig a narancs és a lime leve. Az öntet akkor, jó ha az állaga teljesen homogén.

Fotó : https://cdn.thelemonbowl.com

Tálaláskor keverjük össze a saláta öntetet a salátával és tegyük a kissé karamellizált sült csikre mellé. Az édes, a savanyú és csipős ízek, bomaként fognak robbani a szánkban. Jó étvágyat!

Legfrissebb