Fotó: http://cookdiary.net
Hozzávalók a csirkemellhez:
30 dkg csirkemell filé
bors
só
3 ek dijoni mustár
napraforgó olaj
2 ek méz
Hozzávalók az öntethez:
3 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
1 narancs leve
1 lime leve
1 chili paprika apróra vágva
só
Hozzávalók a salátához:
fél fej jégsaláta csíkokra vágva
2 db sárgarépa zsülienre vágva
6-8 db koktél paradicsom
fél fej lilahagyma, szeletelve
1 csomag friss koriander
Elkészítés:
A csirkemell filék mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb tálban keverjük össze a mézet az olajat és a mustárt. Tegyük bele a filéket és kenjük át a páccal. Legalább 3-4 órán keresztül pihentessük a hűtőben, hogy az ízek átjárják a húst. Majd kevés olajon, pár percig süssük aranybarnára mindkét oldalukat.
A salátához vegyünk elő egy tálat és vágjuk bele a salátát, a sárgarépát, a paradicsomot, a lilahagymát és a koriandert. Az öntethez vegyünk elő egy kissebb edényt. Első lépésként öntsük bele a mustárt és keverjük össze a mézzel. Sózzuk meg, majd dobjuk rá a chilit. Ezután következik az olaj, végül pedig a narancs és a lime leve. Az öntet akkor, jó ha az állaga teljesen homogén.
Fotó : https://cdn.thelemonbowl.com
Tálaláskor keverjük össze a saláta öntetet a salátával és tegyük a kissé karamellizált sült csikre mellé. Az édes, a savanyú és csipős ízek, bomaként fognak robbani a szánkban. Jó étvágyat!