Recept: Húsos-babos káposzta

Nem egy könnyű étel, de néha olyan jó egy kicsit bűnözni a konyhában ;)

Hozzávalók:

  • 2 közepes szem burgonya (35 dkg),
  • 5 evőkanál olaj,
  • só, őrölt fekete bors,
  • 10 dkg húsos főtt füstölt császárszalonna,
  • 1 kis fej lilahagyma,
  • 1 tojás

1. A krumplit meghámozzuk, 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk, és egy lehetőleg vas- vagy teflonserpenyőben, 3 evőkanál olajon, folyamatosan rázogatva megsütjük. A közepesnél semmiképpen ne süssük erősebben, mert akkor megég és nem sül át. Közben megsózzuk, megborsozzuk és néhány percre le is fedjük, hogy könnyebben puhuljon.

2. A szalonnát kisebb kockákra vagy hasábokra, a megtisztított hagymát félfőre (félkarikákra) vágjuk, a piruló, félpuha krumplihoz adjuk, hadd süljenek egyszerre, de ekkor már nem kell letakarni.

3. A félretett olajon, egy kisebb serpenyőben tükörtojást sütünk.

4. Tálaláskor a szalonnás, hagymás krumplit tányérra púpozzuk, a lecsöpögtetett tükörtojást ráültetjük.