Nem vagy egy kifejezett konyhaguru de mégis ennél egy jót? Jó helyen jársz...
Hozzávalók:
- 2 közepes szem burgonya (35 dkg),
- 5 evőkanál olaj,
- só,
- őrölt fekete bors,
- 10 dkg húsos főtt füstölt császárszalonna,
- 1 kis fej lilahagyma,
- 1 tojás
1. A krumplit meghámozzuk, 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk, és egy lehetőleg vas- vagy teflonserpenyőben, 3 evőkanál olajon, folyamatosan rázogatva megsütjük. A közepesnél semmiképpen ne süssük erősebben, mert akkor megég és nem sül át. Közben megsózzuk, megborsozzuk és néhány percre le is fedjük, hogy könnyebben puhuljon.
2. A szalonnát kisebb kockákra vagy hasábokra, a megtisztított hagymát félfőre (félkarikákra) vágjuk, a piruló, félpuha krumplihoz adjuk, hadd süljenek egyszerre, de ekkor már nem kell letakarni.
3. A félretett olajon, egy kisebb serpenyőben tükörtojást sütünk.
4. Tálaláskor a szalonnás, hagymás krumplit tányérra púpozzuk, a lecsöpögtetett tükörtojást ráültetjük.