Üvegtészta marhahússal és garnélarákkal

Egzotikus, finom és laktató. Tökéletes választás, ha unod a megszokott ízeket.

Hozzávalók:

10 dkg marhabélszín, 1-2 ek mogyoróolaj, 4 szál újhagyma, 1/2 kk felaprított gyömbér, 5 dkg szójacsíra, 1-2 ek szójaszósz, 1/2 kk cukor, néhány csepp chiliolaj, só, 1 kis szál karotta, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek szezámolaj. 10 dkg garnélarák vagy gránátgarnéla, 1 ek méz, 1 mandarin leve, 1 ek ecet, 1 késhegynyi glutamát, 5 dkg beáztatott üvegtészta, olaj a kisütéshez, 1 ek szójaszósz

A bélszint metéljük vékony csíkokra, és állandó kavargatás mellett pirítsuk meg alaposan. Az újhagymát aprítsuk fel, és a gyömbérrel meg a szójacsírával együtt pirítsuk a hússal. Fűszerezzük a szójaszósszal, a cukorral meg a chiliolajjal, és sózzuk meg, majd szedjük ki és tartsuk melegen. A karottát és a hagymát vágjuk apróra és dinszteljük olajban. Adjuk hozzá a rákot és ezt is dinszteljük vele. Fűszerezzük mézzel, a mandarin levével meg ecettel, majd ízesítsük sóval és glutamáttal. AZ üvegtésztát süssük ki olajban és locsoljuk meg szójaszósszal. Keverjük össze a marhahúst a rákkal, meg a tésztával és így szolgáljuk fel.

Előkészítéshez szükséges idő: kb. 3/4 óra