Csirkehúsos riszleves

Pikáns és egzotikus, de bőven megéri a fáradalmakat.

Hozzávalók:

1 csirkemell, 1 ek szezámolaj, 4 szál újhagyma, 1 beáztatott kínai gomba, 5 dkg szójacsíra, 5 dkg csiperkegomba, 5 dkg zöldborsó, 10 dkg rizs, 1/2 liter szárnyashúsleves (lehet leveskockából), 1 ek. Hoisinszósz, 1 késhegynyi frissen reszelt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 kk. Glutamát, 4 ek. Rizsbor.

A csirkemellet vágjuk apró kockákra, és wokban kavargatva erőteljesen pirítsuk meg szezámolajban. Az újhagymát is aprítsuk kockákra, és a kínai gombával együtt forgassuk át a zsiradékban. A szójabab csírát csepegtessük le. A gombát szeleteljük fel, és zöldborsóval együtt pirítsuk egy kicsit a wokban. A rizst főzzük meg sós vízben, és adjuk a többi hozzávalóhoz, majd öntsük fel a levessel, és fűszerezzük hoisin szósszal meg gyömbérrel. A fokhagymát dörzsöljük el sóval, és a glutamáttal meg a borssal együtt, szórjuk a levesbe. Ízesítsük rizsborral, végül pedig szórjunk rá snidlinget.

Előkészítéshez szükséges idő kb. 3/4 óra

Duzzasztáshoz szükséges idő kb. 1/2 óra