Fotó: http://www.ginodacampo.com
Hozzávalók:
500g spagetti
só, frissen őrőlt feketebors
extra szűz olivaolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 aprított chili paprika
400g jó minőségű tisztított garnéla
1 kis pohár fehér bor
6-8db apróra vágott szárított paradicsom
1 citrom reszelt héja és leve
2 marék rukkola aprítva
parmezán sajt
Fotó: http://media1.s-nbcnews.com
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljunk vizet, sózzuk meg és kezdjük el főzni a spagettit a csomagoláson található instrukciók szerint. Mindeközben egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olivaolajat. Szórjuk bele a fokhagymát és a chilit. Amint megérezzük a fokhagyma illatát, rakjuk rá a garnélát és süssük egy percen keresztül. Ezt követően öntsük rá a bort és adjuk hozzá a szárított paradicsomot. Pár percig rotyogtassuk. Ez idő alatt, nagy valószínűséggel a tésztánk megfő, úgyhogy szűrjük le, de egy kevés főzőlevet tartsunk meg. A leszűrt spagettit dobjuk rá a garnélás keverékre. Öntsük rá a citrom levét és reszelt héját plussz a megmaradt főzőlevet. Fél percig főzzük, végül pedig keverjük össze a rukkolával. Tálaláskor ne felejtsünk el parmezánt reszelni a tetejére. Jó étvágyat!