Garnélarákos spagetti rukkolával

Ez az egytálétel Dél-Olaszország egyik nagy kedvence. Gyorsan elkészíthető, laktató és persze nagyon finom. Ráadaásul a hozzávalók is könnyen beszerezhetőek. Nyugodtan használhatunk mélyhűtött garnélát, csak a minőségre figyeljünk és nem fogunk csalódni.

Fotó: http://www.ginodacampo.com

Hozzávalók:

500g spagetti

só, frissen őrőlt feketebors

extra szűz olivaolaj

2 gerezd apróra vágott fokhagyma

1 aprított chili paprika

400g jó minőségű tisztított garnéla

1 kis pohár fehér bor

6-8db apróra vágott szárított paradicsom

1 citrom reszelt héja és leve

2 marék rukkola aprítva

parmezán sajt

Fotó: http://media1.s-nbcnews.com

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forraljunk vizet, sózzuk meg és kezdjük el főzni a spagettit a csomagoláson található instrukciók szerint. Mindeközben egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olivaolajat. Szórjuk bele a fokhagymát és a chilit. Amint megérezzük a fokhagyma illatát, rakjuk rá a garnélát és süssük egy percen keresztül. Ezt követően öntsük rá a bort és adjuk hozzá a szárított paradicsomot. Pár percig rotyogtassuk. Ez idő alatt, nagy valószínűséggel a tésztánk megfő, úgyhogy szűrjük le, de egy kevés főzőlevet tartsunk meg. A leszűrt spagettit dobjuk rá a garnélás keverékre. Öntsük rá a citrom levét és reszelt héját plussz a megmaradt főzőlevet. Fél percig főzzük, végül pedig keverjük össze a rukkolával. Tálaláskor ne felejtsünk el parmezánt reszelni a tetejére. Jó étvágyat!