Fotó: https://i.ytimg.com
Hozzávalók:
400 g zsenge zöldborsó
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor menta
2 dkg vaj
2 ek növényi olaj
2 dl főzőtejszín
6 dl zöldségalaplé
őrölt fehér bors
szerecsendió
150 g szeletelt bacon
Elkészítés:
Az újhagymát felszeleteljük, a fokhagyma gerezdeket apróra vágjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk, ezt követően pedig megfuttatjuk rajta a fokhagymát és rádobjuk a zöldborsót. Jól összekeverjük, pároljuk.
Pár perc párolás után, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval megbolondítjuk. Felöntjük a zöldség alaplével és addig főzzük mérsékelt tűzön, míg a borsó megpuhul.
Fotó: http://sites.psu.edu/
Amikor megpuhult, levesszük a tűzről és belecsipkedjük a mentaleveleket. Botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta és addig hagyjuk állni, míg a bacon szeleteket nagyjából 5 perc alatt készre sülnek. A chipset rakhatjuk a leves tetejére, de a tányér mellé is. Jó étvágyat!