Sajttal töltött paradicsomos húsgolyó

Ez a különlegesség nemcsak finom, de egészséges és tartalmas is. Keveset főzni belőle orbitális hiba lenne. Ha egyszer megkóstolod, nem bírod abbahagyni.

Sajttal töltött paradicsomos húsgolyó

Fotó: http://simply-delicious-food.com

Hozzávalók a húsgolyókhoz

500 g darált csirkehús

1 csokor apróra vágott petrezselyem

1 gerezd préselt fokhagyma

1 csipet chili

1 tojássárgája

4 evőkanál zsemlemorzsa

1 teáskanál só

1 teáskanál pirospaprika

200 g mini mozzarella


Hozzávalók a paradicsomszószhoz

400 g hámozott, aprított paradicsom

2 gerezd préselt fokhagyma

1 teáskanál oregano

1 teáskanál bazsalikom

100 g sűrített paradicsom

1 teáskanál cukor

2 evőkanál olivaolaj

só és chili ízlés szerint


Elkészítés:

A darált csirkehúst dolgozzuk össze a petrezselyemmel, a metélőhagymával, a fokhagymával, a chilivel, a zsemlemorzsával és a tojássárgájával, majd sózzuk ízlés szerint.Nedvesítsük be a kezünket és nagyjából egy kanál hússal vonjunk körbe egy mozzarellát és gyúrjunk golyót belőle.

Az elkészült húsgolyókat tegyük a hűtőbe egy 15 perces pihenőre.

Ez idő alatt főzzük meg a paradicsomszószt. Az olivaolajat hevítsük fel egy serpenyőben.Nyomjuk rá a zúzott fokhagymát és amikor megérezzük az illatát, dobjuk rá a paradicsomot. Egy pár percig rotyogtassuk, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, chilivel, cukorral és sóval. Amikor a paradicsom megpuhult, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és főzzük még egy percen keresztül. Ezt követően vegyük ki a hűtőből a húsgolyókat. Süssük aranybarnára, majd helyezzük azokat a paradicsomszószba. Alacsony hőfokon, további tíz percig főzzük.

Tálaláskor tegyünk rá friss bazsalikom levelet és szórjuk meg parmezánnal. Spagettivel és rizzsel egyaránt tökéletes és elképesztően finom!