Sajttal töltött paradicsomos húsgolyó
Fotó: http://simply-delicious-food.com
Hozzávalók a húsgolyókhoz
500 g darált csirkehús
1 csokor apróra vágott petrezselyem
1 gerezd préselt fokhagyma
1 csipet chili
1 tojássárgája
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika
200 g mini mozzarella
Hozzávalók a paradicsomszószhoz
400 g hámozott, aprított paradicsom
2 gerezd préselt fokhagyma
1 teáskanál oregano
1 teáskanál bazsalikom
100 g sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
2 evőkanál olivaolaj
só és chili ízlés szerint
Elkészítés:
A darált csirkehúst dolgozzuk össze a petrezselyemmel, a metélőhagymával, a fokhagymával, a chilivel, a zsemlemorzsával és a tojássárgájával, majd sózzuk ízlés szerint.Nedvesítsük be a kezünket és nagyjából egy kanál hússal vonjunk körbe egy mozzarellát és gyúrjunk golyót belőle.
Az elkészült húsgolyókat tegyük a hűtőbe egy 15 perces pihenőre.
Ez idő alatt főzzük meg a paradicsomszószt. Az olivaolajat hevítsük fel egy serpenyőben.Nyomjuk rá a zúzott fokhagymát és amikor megérezzük az illatát, dobjuk rá a paradicsomot. Egy pár percig rotyogtassuk, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, chilivel, cukorral és sóval. Amikor a paradicsom megpuhult, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és főzzük még egy percen keresztül. Ezt követően vegyük ki a hűtőből a húsgolyókat. Süssük aranybarnára, majd helyezzük azokat a paradicsomszószba. Alacsony hőfokon, további tíz percig főzzük.
Tálaláskor tegyünk rá friss bazsalikom levelet és szórjuk meg parmezánnal. Spagettivel és rizzsel egyaránt tökéletes és elképesztően finom!