Mi imádjuk a marha ételeket, de sokan megrémülnek egy marhából készült étel főzése előtt. Aggodalomra semmi ok, a Tesco bemutatja, milyen könnyedén készíthetünk marhából készült ragut.
Hozzávalók
- 1 kg marha hús (kockára vágva)
- 150 g hagyma (durvára vágott)
- 100 g répa
- 50 g zeller
- 50 g petrezselyem gyökér
- 5 darab fokhagyma
- 100 g szalonna
- só
- bors
- 500 ml vörösbor
- 200 ml víz
A töltelékhez
- 50 g vaj
- 50 g répa (karikára vágott)
- 50 g zeller
- 50 g hagyma
- petrezselyem levél
Elkészítés
- Tegyük a szalonnát egy nyeles serpenyőbe. Adjuk hozzá a zsírt, ha a szalonna zsírja már kisült. Sózzuk-borsozzuk meg a húst minden oldalról, majd hirtelen süssük ki.
- Vegyük ki a húst a serpenyőből, dinszteljük aranyszínűre a hagymát, majd adjuk hozzá a gyökérzöldségeket és süssük őket arany barnára, végül adjunk hozzájuk fokhagymát.
- Tegyük vissza a húst a serpenyőbe és öntsük mellé a vörösbort. Süssük lassú tűzön, amíg az alko hol elpárolog, majd adjunk hozzá vizet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk puhára.
- A töltelék elkészítéséhez olvasszunk vajat a serpenyőben, süssük a hagymát és a zöldségeket aranyszínűre. Sózzuk-borsozzuk és keverjük össze az aprított petrezselyemmel.
- A párolt húst tálban, a ropogósra sült zöldségkörettel együtt tálaljuk. Rizzsel vagy baguettel is fogyaszthatjuk.