Egyszerű és nagyszerű marharagu a TESCO tipptárából

Mi imádjuk a marha ételeket, de sokan megrémülnek egy marhából készült étel főzése előtt. Aggodalomra semmi ok, a Tesco bemutatja, milyen könnyedén készíthetünk marhából készült ragut.

Hozzávalók

  • 1 kg marha hús (kockára vágva)
  • 150 g hagyma (durvára vágott)
  • 100 g répa
  • 50 g zeller
  • 50 g petrezselyem gyökér
  • 5 darab fokhagyma
  • 100 g szalonna
  • bors
  • 500 ml vörösbor
  • 200 ml víz

A töltelékhez

  • 50 g vaj
  • 50 g répa (karikára vágott)
  • 50 g zeller
  • 50 g hagyma
  • petrezselyem levél

Elkészítés

  1. Tegyük a szalonnát egy nyeles serpenyőbe. Adjuk hozzá a zsírt, ha a szalonna zsírja már kisült. Sózzuk-borsozzuk meg a húst minden oldalról, majd hirtelen süssük ki.
  2. Vegyük ki a húst a serpenyőből, dinszteljük aranyszínűre a hagymát, majd adjuk hozzá a gyökérzöldségeket és süssük őket arany barnára, végül adjunk hozzájuk fokhagymát.
  3. Tegyük vissza a húst a serpenyőbe és öntsük mellé a vörösbort. Süssük lassú tűzön, amíg az alko hol elpárolog, majd adjunk hozzá vizet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk puhára.
  4. A töltelék elkészítéséhez olvasszunk vajat a serpenyőben, süssük a hagymát és a zöldségeket aranyszínűre. Sózzuk-borsozzuk és keverjük össze az aprított petrezselyemmel.
  5. A párolt húst tálban, a ropogósra sült zöldségkörettel együtt tálaljuk. Rizzsel vagy baguettel is fogyaszthatjuk.