9 meglepő tény ételeinkről

A következő lista sok olyan érdekességel szolgálhat, melyekre mindennapi étkezéseink során nagy valószínűséggel nem is gondolunk. Legyen szó csokoládé nassolásról vagy éppen arról mikor jóízűen beleharapunk egy almába.

A Maják birodalmában ismert és fontos volt a kakaóbab. Más dél-amerikai kultúrákhoz hasonlóan fizetőeszközként is használták. Maga a kakaó neve is utal a kereskedelemre; a „cacau” eredetileg egy ige, jelentése: venni, cserélni, vásárolni.

Fotó: http://healthyrise.com


Régészeti bizonyítékok alapján az első levesek időszámításunk előtt 6000 környékén készültek, méghozzá vizilóhúsból és verébhúsból.


A filteres tea igazából egy banális véletlennek köszönhető. Thomas Sulliven hires amerikai tea importőr, teafüvet küldött ajándékba potenciális vevőinek, üzlettársainak a teát pedig selyemzacskóba csomagolva küldte útjára. Úgy gondolta, hogy az emberek kiöntik majd a teamintát a kannába, és leforrázzák ahogy szokták, de nem tették. Igencsak meglepődött, mikor megtudta, hogy tasakkal együtt lógatták a forróvízbe a teát.

Fotó: https://cdn.shopify.com


A kókuszmag belsejében található kókuszvíz, az egyik legerősebb természetes elektrolitforrás. Összetétele megegyezik az emberi vérplazma összetételével. Ezért orvosi beavatkozásoknál is használják vérplazma helyettesítőként.

Fotó:https://4.bp.blogspot.com


Az 1800-as években a ketchupot bármilyen meglepő, de gyógyszerként is használták. Többek között hasmenéses panaszok esetén.

Fotó:https://pbs.twimg.com


A mesterséges gyümölcs ízesítésű ételeknél olyan viaszt használnak, mint az autók fényezésekor.


Az egyik leginkább hidratáló zöldség nem más, mint az uborka. 96%-ka ugyanis víz.

Fotó:http://i.ndtvimg.com


A banánnak magas a triptofán szintje és ez hatásos ellenszere a depressziót és rossz hangulatot okozó alacsony szerotonin szintnek.

Fotó:https://www.healthstatus.com


Világszerte 7500 féle alma terem. Ha minden nap kiszeretnénk próbálni egyet, akkor húsz évünkbe telne míg az összes variációt megkostólnánk.

Fotó:http://i2.cdn.cnn.com