Salátaleves
Fotó:http://receptvaros.hu
Hozzávalók:
2 fej saláta csíkokra vágva
50 dkg bacon csikokra vágva
4-5 gerezd fokhagyma
1 liter zöldségalaplé
250 ml főző tejszín
1 csokor friss kapor
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál cukor
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A már megmosott salátát csíkokra vágom vagy egyszerűen széttépkedem. Az utóbbi módszerrel a feszültség is tökéletesen levezethető. A bacont elkezdem pirítani és mikor már kisült a zsír belőle, akkor egy külön tálba teszem a ropogós bacon chipset, majd a zsírba beledobom az aprított fokhagymát, a salátát és a szintén apróra vágott kaprot.
Fotó: http://1.bp.blogspot.com
Addig kevergetem, amíg megérzem a fokhagyma illatát. Ezt követően felöntöm az alaplével. Öntök hozzá egy kanál ecetet, hogy a saláta roppanós maradjon, végül pedig sózom és borsozom. 8 percnél behabarom a tejszínnel. Majd igazítok az ízén egy kis cukorral plusz egy kanál ecettel. Tíz percnél tovább nem szabad főzni, mert akkor a saláta összeesik.
Amint elkészült a leves hagyom meghűlni. Langyosan is finom, de legjobb hidegen fogyasztva. Ami miatt külön dicséretben részesül ez a leves az az, hogy sokáig eláll és napról napra finomabb lesz, ahogy az ízek összeérnek. Tálaljuk a bacon chipssel a tetején. Jó étvágyat!