Frissítő salátaleves

A salátalevessel való elő találkozás, sokak számára bizarr lehet. Hiszen megjelenését tekintve nem kifejezetten elegáns. Elég azonban csupán egyszer megkóstólni ezt a frissítő hatású, savanykás ízvilágú levest és az ember többé nem tud ellenállni a csábításnak.

Salátaleves

Fotó:http://receptvaros.hu

Hozzávalók:

2 fej saláta csíkokra vágva

50 dkg bacon csikokra vágva

4-5 gerezd fokhagyma

1 liter zöldségalaplé

250 ml főző tejszín

1 csokor friss kapor

2 evőkanál fehérborecet

1 teáskanál cukor

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A már megmosott salátát csíkokra vágom vagy egyszerűen széttépkedem. Az utóbbi módszerrel a feszültség is tökéletesen levezethető. A bacont elkezdem pirítani és mikor már kisült a zsír belőle, akkor egy külön tálba teszem a ropogós bacon chipset, majd a zsírba beledobom az aprított fokhagymát, a salátát és a szintén apróra vágott kaprot.

Fotó: http://1.bp.blogspot.com

Addig kevergetem, amíg megérzem a fokhagyma illatát. Ezt követően felöntöm az alaplével. Öntök hozzá egy kanál ecetet, hogy a saláta roppanós maradjon, végül pedig sózom és borsozom. 8 percnél behabarom a tejszínnel. Majd igazítok az ízén egy kis cukorral plusz egy kanál ecettel. Tíz percnél tovább nem szabad főzni, mert akkor a saláta összeesik.

Amint elkészült a leves hagyom meghűlni. Langyosan is finom, de legjobb hidegen fogyasztva. Ami miatt külön dicséretben részesül ez a leves az az, hogy sokáig eláll és napról napra finomabb lesz, ahogy az ízek összeérnek. Tálaljuk a bacon chipssel a tetején. Jó étvágyat!