Kecskesajtos lila káposzta, vörösáfonyával és mandulával
Fotó:www.happybodyformula.com
Hozzávalók:
2 evőkanál szeletelt mandulabél
2 evőkanál olivaolaj
fél lilahagyma vékonyra szeletelve
fél lilakáposzta vékonyra aprítva
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál aszalt vörösáfonya
1 teáskanál őrőlt római kömény
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál almaborecet
1 teáskanál méz
25g puha kecskesajt
4-5 menta levél
só ízlés szerint
Elkészítés:
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, dobjuk bele a mandala szeleteket és pirítsuk folyamatos kevergetés mellett két percig, majd tegyük át egy tálba az elkészült mandulát.A serpenyőbe öntsük bele az olajat, dobjuk rá a hagymát és dinszteljük két percen keresztül. Majd adjuk hozzá a fokhagymát a káposztát és a vörös áfonyát. Szórjuk rá a római köményt, öntsük nyakon az ecettel és sózzuk meg. Főzzük három percig, kavarjuk meg, majd öntsük rá a mézet és a szezám olajat is és főzzük további 5 percig. Végül adjuk hozzá a mandala felét, keverjük össze néhányszor és már tálalhatunk is. A saláta tetejére, morzsoljuk rá a puha kecskesajtot, hintsük meg a maradék mandulával és díszítsük mentalevéllel.
Jó étvágyat!