Lila manna

Ez a gyors lilakáposztás recept a Gastrovilág szerkesztőségében már bizonyított. Megérdemelt helye van, a főfogások között is. Egyszerű, könnyen elkészíthető, egészséges, finom, vibráló lila színe pedig mindenkit ámulatba ejt!

Kecskesajtos lila káposzta, vörösáfonyával és mandulával

Fotó:www.happybodyformula.com

Hozzávalók:

2 evőkanál szeletelt mandulabél

2 evőkanál olivaolaj

fél lilahagyma vékonyra szeletelve

fél lilakáposzta vékonyra aprítva

1 nagy gerezd zúzott fokhagyma

3 evőkanál aszalt vörösáfonya

1 teáskanál őrőlt római kömény

1 teáskanál szezámolaj

2 evőkanál almaborecet

1 teáskanál méz

25g puha kecskesajt

4-5 menta levél

só ízlés szerint

Elkészítés:

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, dobjuk bele a mandala szeleteket és pirítsuk folyamatos kevergetés mellett két percig, majd tegyük át egy tálba az elkészült mandulát.A serpenyőbe öntsük bele az olajat, dobjuk rá a hagymát és dinszteljük két percen keresztül. Majd adjuk hozzá a fokhagymát a káposztát és a vörös áfonyát. Szórjuk rá a római köményt, öntsük nyakon az ecettel és sózzuk meg. Főzzük három percig, kavarjuk meg, majd öntsük rá a mézet és a szezám olajat is és főzzük további 5 percig. Végül adjuk hozzá a mandala felét, keverjük össze néhányszor és már tálalhatunk is. A saláta tetejére, morzsoljuk rá a puha kecskesajtot, hintsük meg a maradék mandulával és díszítsük mentalevéllel.

Jó étvágyat!