A lista első helyén áll a kávé, ami gyakorlatilag szivacsként működik a hűtőszekrényben, A létező összes szagot magába szívja és sajnos ez a folyamat visszafordíthatatlan. Az eredeti kávé íznek végleg búcsút mondhatunk.
Fotó:https://i.ytimg.com
A követekző tiltó listás a paradicsom. Ugyanis a hideg hatására textúrája megváltozik. A héja plöttyedt lesz a belseje pedig kásás. Körülbelül annyira finom, mint egy augusztusi szüretelésű görögdinnye, amit októberben fogyasztunk.
Fotó:http://www.foodpoisonjournal.com
A hagyma sem túl hálás, ha hűtőben tároljuk. Egy bizonyos idő után, elkezd puhulni, majd megpenészedik.
Fotó:http://www.npr.org
Amennyiben a burgonyát 7 fok alatt tároljuk, akkor az íze teljesen megváltozik. A hideg ugyanis elkezdi lebontani a burgonyában található keményítőket.
Fotó:https://en.wikipedia.org
A banán és az avokádó hűtése csak akkor javasolt, ha az érési folyamatatot megakarjuk állítani. Sajnos sokszor csak éretlen avokádót tudunk vásárolni, ebben az esetben hagyjuk érni a konyhapulton, viszont ha a banán már érett, de nem akarjuk azonnal elfogyasztani, akkor nyugodtan tároljuk a hűtőben. Lehet, hogy a héja megbarnul, de belül tökéletes marad a gyümölcs.
Fotó:https://hairlosstreatmentstip.com
A fokhagyma nagyon trükkös. Külsőleg semmi változást nem mutat, viszont a látszat ebben az esetben csal. Amint gerezdjeire szedjük, nagy valószínűséggel penészes fokhagyma maradványok fognak ránk visszatekinteni.
Fotó:http://www.petpoisonhelpline.com