Hibrid édességek, tengeri zöldségek

Az egészséges életmód, a friss helyben termesztett alapanyagok már jó ideje központi szerepet játszanak a gasztronómia világában, így nem is csoda, hogy 2017-ben az egyszerű egytálételek mint pédául a paprikás krumpli vagy a sajtos tészta zöldségekre cserélődtek.

2016-ban tört be a piacra a hamis hamburger, ami természetesen húst nem tartalmaz. Szakértők szerint ennek a trendnek nagy jövője van, köszönhetően annak, hogy napról napra növekszik a vegetáriánus illetve a valamilyen különleges étrendet követők száma.

Fotó: http://truthnhealth.com

A tengerben élő növények most kezdték meg hódító hadjáratukat Európában és valószínűleg minden csatát megfognak nyerni. Hiszen ezeknek a növényeknek nincs szükségük műtrágyára, termőföldre, gyomírtóra,vegyszerre, tehát környezetvédelmi szempontból is óriási előrelépés. Nem is beszélve az élettani hatásaikról. Az algák, a hínárok nagy mennyiségű jódot tartalmaznak, helyreállítják a pajzsmirigy működését, erősítik az immunrendszert és a vércukor szintre is jó hatással vannak.

De ne feledkezzünk meg az idei év sláger finomságairól sem. Ezek a hibrid édességek, melyek főként jégkrém alapúak. Tavaly nagy szenzáció volt a kürtős kalácsba töltött fagyi, idén azonban már egy könnyebben fogyasztható verzió tárul elénk, a macaronba és a gorfiba töltött jeges csoda.

Fotó: www.pinterest.com