A helyszínre látogatók szombaton szakemberek segítségével tájékozódhatnak a vegetáriánus és vegán étrend egészségre gyakorolt hatásairól, recepteket próbálhatnak ki, és kóstolókon vehetnek részt - közölték a szervezők az MTI-vel.
A meghívott vendégek előadásain szó lesz a 70 évvel ezelőtti és a mai talajviszonyok, élelmiszertermelési, elkészítési és felhasználási módszerek, valamint a környezeti tényezők változásairól és hatásairól, de a fűszerek és gyógynövények gyógyászati előnyeiről is.
Vasárnap a mindennapi vegán étrend kialakításához kaphatnak segítséget az érdeklődők, de a testi-lelki-szellemi folyamatok megismerésének fontosságára is felhívják a figyelmet a szakértők.
A környezettudatos szemléletű családi rendezvényen szó lesz még a gyermekek egészséges táplálásáról, a gluténmentes étrendről, valamint a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is. A két nap alatt az előadások mellett lehetőség lesz természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, a "főzőszobában" pedig a fesztivál teljes ideje alatt vegetáriánus és vegán ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók.
Mindezeken túl lesz csoportos jóga, többféle relaxációs foglalkozás, zenei és táncprogram.