Fotó: https://semiswede.files.wordpress.com
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 evőkanál olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
1teáskanál garam masala
1 teáskanál kurkuma
1 kis pohár natúr joghurt
500g újkrumpli
3 db nagyobb paradicsom
1 fej lilahagyma
1 csomag friss koriander
100g aszaltszilva
Elkészítés:
Tegyük egy nagy tálba a csirkecombokat. Adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat a fokhagymát a gyömbért, a masalát, a gyömbért és két evőkanál joghurtot. Keverjük össze kézzel az egészet úgy, hogy a combokat mindenhol érje a pác. Marináljuk legalább 30 percig, de ha időnk engedi, akkor akár egy éjszakán át is pihentethetjük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, használjunk légkeveréses funkciót.
A krumplikat vágjuk félbe és tegyük a combokkal és a szivával együtt egy tepsibe. Öntsük rá a maradék olajat, fűszerezzük sóval, borssal.
Süssük körülbelül 40-45 percig. Már csak egy lépés van hátra. Készítsünk egy finom zöldséges joghurtos mártást, ami szaftossá fogja varázsolni ezt a fejedelmi lakomát.
Vágjuk fel a paradicsomot nagyobb darabokra, aprítsuk fel a hagymát és a friss koriandert, adjunk hozzá sót és a maradék joghurttal keverjük össze a hozzávalókat.
Végül pedig tálaljuk a frissen sültet a mártással.
Jó étvágyat!
Fotó: http://www.ottolenghi.co.uk