Ínyenc csirkecomb újkrumplival

Szuper vacsora a hét minden napjára. Ez az egytálétel telitalálat az egész család számára. Az íze különlegesen finom, elkészítése pedig pofon egyszerű!

Fotó: https://semiswede.files.wordpress.com

Hozzávalók:

4 db csirkecomb

2 evőkanál olivaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál gyömbér

1teáskanál garam masala

1 teáskanál kurkuma

1 kis pohár natúr joghurt

500g újkrumpli

3 db nagyobb paradicsom

1 fej lilahagyma

1 csomag friss koriander

100g aszaltszilva

Elkészítés:

Tegyük egy nagy tálba a csirkecombokat. Adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat a fokhagymát a gyömbért, a masalát, a gyömbért és két evőkanál joghurtot. Keverjük össze kézzel az egészet úgy, hogy a combokat mindenhol érje a pác. Marináljuk legalább 30 percig, de ha időnk engedi, akkor akár egy éjszakán át is pihentethetjük.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, használjunk légkeveréses funkciót.

A krumplikat vágjuk félbe és tegyük a combokkal és a szivával együtt egy tepsibe. Öntsük rá a maradék olajat, fűszerezzük sóval, borssal.

Süssük körülbelül 40-45 percig. Már csak egy lépés van hátra. Készítsünk egy finom zöldséges joghurtos mártást, ami szaftossá fogja varázsolni ezt a fejedelmi lakomát.

Vágjuk fel a paradicsomot nagyobb darabokra, aprítsuk fel a hagymát és a friss koriandert, adjunk hozzá sót és a maradék joghurttal keverjük össze a hozzávalókat.

Végül pedig tálaljuk a frissen sültet a mártással.

Jó étvágyat!

Fotó: http://www.ottolenghi.co.uk