A világ legjobb étterme

Európát letaszította a trónról Amerika. Legalábbis a gasztronómia világában. Persze szégyellnivalója senkinek nincs. Az ötvenes lista utolsójaként szerepelni is megtiszteltetés, de a tények önmagukért beszélnek. 2017-ben New York city győzedelmeskedett Modena városa felett.

22 ország képviseltette magát idén, a világ legjobb éttermeinek versenyében. A díjátadó Ausztráliában, Melbournben volt. A World’s 50 Best sorrendje alapján az első díjat a new yorki Eleven Madison Park étterem kapta.

Fotó: http://atasteoftravelblog.com

Tavaly az olaszországi Osteria Francescana étterem győzött, most azonban visszacsúszott a második helyre, a bronz érmet pedig a spanyol El Celler de Can Roca étteremnek ítélte a szakmai zsűri. Az ötvenes listán természetesen előkelő helyen szerepelnek a párizsi, londoni és tokiói éttermek is, de a pálmát idén Amerika vitte el.

A győztes étterem vozerejét rendkívűli vendégszeretetének kitűnő ételeinek és ikonikus környezetének köszönheti.

A séf és egyben az étterem egyik tulajdonosa, a svájci születésű Daniel Humm, aki már 14 évesen szakácsként dolgozott, első Michelin-csillagját pedig alig 24 évesen szerezte meg. A hely egyik specialitása, ami évek óta ámulatba ejti az idelátogatókat, a levendulás mézes kacsa Daniel Humm ajánlásában.

Fotó:https://i.ytimg.com/vi/D58eBsnRKh0/maxresdefault.jpg

Aki azonban még nyár előtt szeretne itt vacsorázni, annak bizony iparkodnia kell, ugyanis az éttermet júniusban felújítás miatt bezárják és csak szeptemberben nyitja meg újra kapuit vendégei előtt.

Fotó: http://www.winemag.com/restaurant/eleven-madison-park/

Legfrissebb