Medvehagymás spagetti
Fotó: http://mnamky-recepty.webnoviny.sk
Hozzávalók:
400g spagetti
1 nagy csomag medvehagyma
200g bacon
4 db tojás sárgája
150g parmezán sajt
olivaolaj
só, bors
Elkészítés:
Első lépésként, a tésztát főzzük al dantera.
Majd egy kézi mixer segítségével aprítsuk össze a medvehagymát a tojássárgáját és a főző tejszínt. Keverjük hozzá a parmezán sajtot, ízesítsük sóval és borssal.
Egy serpenyőben pirítsuk le a bacont, adjuk hozzá a tésztát és forgassuk össze. Majd öntsük rá a medvehagymás mixet. Rogyogtassuk még körülbelül egy percig, vegyük le a tűzről és tálaljunk.
Tegyünk rá még több parmezánt. Az igazi ínyencek meglocsolhatják olivaolajjal és ha nagyon sok dícsértetet szeretnénk bezsebelni a családtól és a barátoktól, akkor hintsük meg a tetejét pirított fenyőmaggal.
Jó étvágyat!