Medvehagymás spagetti

Hurrá! Kezdődik a medvehagyma szezon, ami nem csak finom, de rengeteg jótékony hatása is van. Vértisztító, gyulladáscsökkentő és még a fejfájást is enyhíti. Méltatlanul ugyan,de hazánkban leginkább pogácsa készül belőle, pedig van új a nap alatt. Ilyen például a gyorsan elkészíthető medvehagymás spagetti!

Medvehagymás spagetti

Fotó: http://mnamky-recepty.webnoviny.sk

Hozzávalók:

400g spagetti

1 nagy csomag medvehagyma

200g bacon

4 db tojás sárgája

150g parmezán sajt

olivaolaj

só, bors

Elkészítés:

Első lépésként, a tésztát főzzük al dantera.

Majd egy kézi mixer segítségével aprítsuk össze a medvehagymát a tojássárgáját és a főző tejszínt. Keverjük hozzá a parmezán sajtot, ízesítsük sóval és borssal.

Egy serpenyőben pirítsuk le a bacont, adjuk hozzá a tésztát és forgassuk össze. Majd öntsük rá a medvehagymás mixet. Rogyogtassuk még körülbelül egy percig, vegyük le a tűzről és tálaljunk.

Tegyünk rá még több parmezánt. Az igazi ínyencek meglocsolhatják olivaolajjal és ha nagyon sok dícsértetet szeretnénk bezsebelni a családtól és a barátoktól, akkor hintsük meg a tetejét pirított fenyőmaggal.

Jó étvágyat!