Zöldséggel töltött csirkemell pénztártcabarát módra

Ezt az ételt midenkinek csak ajánlani tudom. Leszámítva persze azokat, akik nem esznek húst, bár ennek a sültnek az esszenciája maga a zöldség. Gyors és olcsó, mert igazából bármilyen maradék zöldséget felhasználhatunk az elkészítéséhez, de ha otthon akad egy kis cukkini és kaliforniai paprika, akkor ne hagyjuk ki azokat sem. Garantálom, hogy a recept bekerül a családi szakácskönyvbe.

Fotó:http://www.tastespotting.com

Hozzávalók

2 csirkemell filé

fél kaliforniai paprika

1 sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 kisebb cukkini

100 g krémsajt

bacon

só, bors, tárkony, olaj

Elkészítés

A zöldségeket apró kockára vágom és olajon roppanósra párolom, közben sózom, borsozom egy kis tárkonnyal pedig megbolondítom. Leveszem a tűzről, majd hozzákeverem a krémsajtot. A csirkemelleket szeletekre vágom, vékonyra klopfolom. Ízlés szerint sózom és borsozom. Egy szelet hús alá két bacon szeletet teszek. Majd a csirkére kanalazom a pároltzöldséget, végül pedig összegöngyölöm a banconnel együtt. Tepsibe teszem, öntök alá egy kis barna sört és fóliával letakarva berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát és még 10 percig sütöm, hogy a bacon jól megpiruljon. Idény salátával kiváló, de ha valaki még tartalmasabbá szeretné tenni, akkor barna rizst is készíthet hozzá.

Jó étvágyat!