Varázstojás minden napra

A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás: sőt, azon kevés ételek egyike, amelyek teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Ezért reggelire, tízóraira, uzsonnára sőt vacsorára is tökéletes étel a töltött tojás. Ráadásul, ízlés szerint lehet variálni. A sonkás kapros változat mennyeien finom, de a halimádók kipróbálhatják lazaccal is, nem fognak csalódni.

Sonkás kapros töltött tojás

Fotó: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

Hozzávalók:

6 db tojás

1evőkanál majonéz

1 evőkanál mustár

2 evőkanál natúr joghurt

15 dkg sonka

1 csomag petrezselyem

csipetnyi kapor

só, bors


Elkészítés:

Főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg, vágjuk ketté és szedjük ki a tojások sárgáját egy tálba. Adjuk hozzá az összes hozzávalót és aprítsuk krémesre egy kézi mixer segítségével. A kész masszát kanalazzuk vissza a főtt tojásfehérjékbe, de ha éttermi színvonalra vágyódunk, akkor használjunk habzsákot. Így sokkal szebb lesz a végeredmény. Amint visszatöltöttük a tojásokat, szórjuk meg a tetejét pirosparikával. Díszíthetjük még félbevágott olivabogyóval, petrezselyemmel, rukkolával.