A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás: sőt, azon kevés ételek egyike, amelyek teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
Ezért reggelire, tízóraira, uzsonnára sőt vacsorára is tökéletes étel a töltött tojás. Ráadásul, ízlés szerint lehet variálni. A sonkás kapros változat mennyeien finom, de a halimádók kipróbálhatják lazaccal is, nem fognak csalódni.
Sonkás kapros töltött tojás
Fotó: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com
Hozzávalók:
6 db tojás
1evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
2 evőkanál natúr joghurt
15 dkg sonka
1 csomag petrezselyem
csipetnyi kapor
só, bors
Elkészítés:
Főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg, vágjuk ketté és szedjük ki a tojások sárgáját egy tálba. Adjuk hozzá az összes hozzávalót és aprítsuk krémesre egy kézi mixer segítségével. A kész masszát kanalazzuk vissza a főtt tojásfehérjékbe, de ha éttermi színvonalra vágyódunk, akkor használjunk habzsákot. Így sokkal szebb lesz a végeredmény. Amint visszatöltöttük a tojásokat, szórjuk meg a tetejét pirosparikával. Díszíthetjük még félbevágott olivabogyóval, petrezselyemmel, rukkolával.